Pobjede Režan i Mazić, poraz Sandrić

Samo su tri hrvatske košarkašice ostale natjecati se u elitnim europskim klupskim natjecanjima u organizaciji FIBA-e. To su u EuroLigi Marija Režan (ZVVZ USK Praha) i Antonija Sandrić (CCC Polkowice), a u EuroCupu Mirna Mazić (Olympiacos). U EuroLigi u 10. kolu skupine A u Polkowicama su naše reprezentativke Sandrić i Režan igrale jedna protiv druge. Rezultatom 71:61 uspješnija je bila češka ekipa Marije Režan. Do kraja natjecanja po skupinama još su ostala četiri kola, a  u play-offs, odnosno Final Four, EuroLige plasirat će se po četiri najbolje plasirane ekipe po skupinama A i B te će igrati eliminacije po sustavu A1-B4, A2-B3, A3-B2 i A4-B1.

  • Antonija Sandrić (CCC Polkowice) – Sandrić je igrala 33 minute i za to vrijeme postigla je 12 koševa uz ukupan šut 33,3 posto (2P 3-9, 3P 1-3, SB 3-4), imala 6 skokova, 3 asistencije, 5 izgubljenih i 3 ukradene lopte. Polkowice su sa 2 pobjede i 8 poraza posljednja (osma) ekipa na ljestvici bez izgleda da se plasiraju na Final Four. U 11. kolu, koje se igra 10. siječnja, Polkowice i Sandrić gostuju u Francuskoj kod ekipe Bourges Basket.
  • Marija Režan (ZVVZ USK Praha) – Režan je za 17 minuta igre uz polovično uspješan ukupni šut postigla 6 koševa (2P 3-6). Tome je dodala 2 skoka i 1 blokadu. Od 8 ekipa u skupini Prag je nakon 10 odigranih kola drugoplasirana ekipa sa 6 pobjeda i 4 poraza i ima velike izglede da se plasira na Final Four. U 11. kolu u Prag dolazi u dosadašnjem dijelu natjecanja neporažena ruska ekipa Dynamo Kursk.

U EuroCupu je u Ateni u prvoj eliminacijskoj utakmici osmine finala grčki Olympiacos pobijedio španjolsku Gironu 65:60 i misli li ići u daljnji tijek natjecanja Olympiacos Mirne Mazić ne bi smio izgubiti s više od 5 koševa.

  • Mirna Mazić (Olympiacos) – u pbjedi Olympiacosa nad Gironom trener je Mazić povjerio 27:35 minuta vremena na parketu. Ona mu je uzvratila sa 6 koševa uz 60 posto uspješnosti šuta (2P 3-5), 5 skokova te po 2 izgubljene i osvojene lopte.

Foto: Mirna Mazić u akciji protiv Girone / fiba.com