Pobjeda u uzvratu Ivane Dojkić i KSC Szekszarda nedovoljna za osminu finala EuroCupa

Pobjeda na domaćem parketu mađarskog KSC Szekszarda i Ivane Dojkić protiv španjolske ekipe Lointek Gernike Bizkaia 79:75 nije bila dovoljna da se plasira u osminu finala EuroCupa jer je prva utakmica u Španjolskoj završila pobjedom Gernike 91:73 pa se ukupnim rezultatom 166:152 u osminu finala plasirala španjolska ekipa. Dojkić je još jednom prikazala izvrsnu igru i uz Ericu McCall bila najbolja na parketu sportske dvorane i Szekszardu. Za 34:44 vremena provedenoga u igri postigla je 23 poena (2P 5-10, 3P 2-9, SV 7-9), imala 3 skoka, 6 asistencija, 2 izgubljene i 4 osvojene lopte uz ukupnu valorizaciju 20.

Tako su se u osmini finala plasirala tri kluba iz Španjolske, iz Francuske dva te po jedan iz Poljske, Rusije i Turske. Parovi osmine finala su:

  • (1) Perfumerias Avenida – (9) Sparta & K M. R. Vidnoje
  • (2) Valencia Basket Club SAD – (10) Lointek Gernika Bizkaia
  • (3) Basket Landes – (6) Orman Genclik
  • (4) Carolo Basket – (12) CCC Polkowice

Osmina finala igrat će se u formatu kod kuće i u gostima, s tim što će viši rangirani tim igrati uzvratni susret kod kuće. Dvije utakmice igrat će se 20. i 27. veljače. Četiri pobjednice idu u četvrtfinale, gdje će im se pridružiti petoplasirani i šestoplasirani timovi iz svake od dviju skupina EuroLeague. Parove četvrtfinala odlučit će ždrijeb u Patrick Baumann House of Basketball u Miesu, Švicarska u petak, 28. veljače.

Inače, EuroCup Women drugo je po kvaliteti žensko klupsko natjecanje u Europi, a 40 ekipa sa cijelog kontinenta natjecalo se u regularnoj sezoni 2019./20. godine.

Tihomir Begić

Foto: Ivana Dojkić na utakmici protiv Gernike/fiba.com