Pobjeda protiv Latvije prvi uvjet za ostanak u A Diviziji

Da ne bi doživjela sudbinu mlade reprezentacije Hrvatske (U20), i iz A Divizije ispala u B Diviziju (drugu europsku reprezentativnu ligu), kadetska reprezentacija Hrvatske morat će sutra (srijeda u 13.30) pobijediti Latviju. Peti nastup peta je prilika da naše kadetkinje zabilježe prvu pobjedu i s tom jednom pobjedom osiguraju opstanak u najboljoj europskoj reprezentativnoj ligi – Diviziji A. Izgube li, čeka ih puno teži posao u borbi za opstanak.

U utakmici protiv Rusije, u kojoj je Rusija bila apsolutni favorit, dogodilo se očekivano – poraz, ali rezultatski puno podnošljiviji od onih u skupini. Kadetkinje su igrale bolje i smislenije u odnosu na prethodne utakmice. Hana Mühl, Antica Tabula, Marta Ostojić i Petra Jurić bile su naše najefikasnije kadetkinje. Najveću valorizaciju (13) ostvarila je naša najbolja igračica u ovom susretu Hana Mühl.

Russia – Croatia 76:52 (19:9, 29:11, 15:10, 13:22)

  • Hrvatska: Vunić 0, Laljek 0, Poljac 5, Muhl 13, Šijaković 2, Hitrec -, Lokica 2, Jurić 8, Žaja 3, Ostojić 8, Pavić -, Tabula 11. Trener: Marija Kovač Mijač, pomoćni trener:Toni Matešić

Foto: Pozdrav za kraj utakmice protiv Rusije – sljedi opet važna protiv Latvije / fiba.com