Pobjeda Medveščaka i uspješan povratak na parket Marije Radoš

Zbog Medveščakovih obveza u Jadranskoj ligi i derbija što će ga u srijedu igrati na Pešćenici protiv venecijanske ekipe Umana Reyer, Novi Zagreb je izišao ususret Medveščaku i odigrao utakmicu u ovom terminu. Mada se utakmica igrala na Pešćenici, domaćin je bila ekipa Novog Zagreba. U utakmici u kojoj nije bilo nikakve neizvjesnosti dogodile su se za Medveščak dvije važne stvari.

Novi Zagreb – Medveščak 44:80  (10:28, 9:17, 11:23, 14:12)

  • Novi Zagreb: Pulić -, Sarjanović 6, Tadić 7, Fuštin 1, Spretnjak 9, Macan 0, Jurić 11, Grizelj 0, Božiček 3, Dumbović 3. Trener: Kristijan Jagatić
  • Medveščak: Begić 20, Perić 5, Džankić 0, Tikvić 5, Borović 10, Šeda 11, Todorić 5, Tićac 4, Petrak 0, Radoš 8, Franić 9, Livajušić 3. Trener:Braslav Turić

Prvo, dva nova boda na kontu Medveščaka, ali drugo i važnije od toga povratak je Marije Radoš na parket nakon ozljede i operacije križnih ligamenata koljena. Nazočna publika pozdravila je njezin povratak pljeskom, a ona svojom igrom pokazala da je uspješno prebrodila ozljedu i spremna se vratila u Medveščakovu trinaesticu. Njezinim povratkom treneru Turiću povećava se broj rotacija, a povratkom također ozlijeđene Nine Premasunac Medveščak će dodatno dobiti na kvaliteti u svakom pogledu.

O utakmici ništa posebno jer se radilo u susretu dvije neravnopravne ekipe i bilo je jasno i prije početka da će bodovi ostati na kontu aktualnih prvakinja Hrvatske, ekipe Medveščaka.

Kristijan Jagatić, trener Novog Zagreba: “Utakmica je od samog početka bila odlučena. Medveščak je za nas ipak preveliki zalogaj. Kako smo bili nenadano promijenili termin i mjesto odigravanja utakmice, izgubili smo nekoliko dana za odmor i bolju pripremu utakmice. Ovako smo je iskoristili da probamo neke varijante za utakmice koje nam predstoje. Igrali smo bez ozljeđenih Marine Kalebić i Darije Mijatović, ali smo dali jasne zadatke što nam je činiti u ovoj utakmici i neke igračice su pokazale da mogu zamijeniti i Dariju i Marinu. Probali smo eliminirati dvije Medveščakove opcije, a to su skok i kontranapad, a svjesno puštali neke šuteve za tri poena. Žao mi je što nismo Medveščaku mogli pružiti veći otpor i učiniti ovu utakmicu barem malo zanimljivom, ali to je naša realnost, nadamo se da će već sljedeća utakmica pokazati da smo na pravom putu.”

Novi Zagreb - Medvešèak

 Foto: Ostvarena očekivana pobjeda – Iva Todorić u prodoru (slika gore) i Marija Radoš – povratnica u      ekipu Medveščaka nakon ozljede i višemjesečnog izbivanja s parketa (zenska-kosarka.com)