Pobjeda FSV-a uoči 1. kola Premijer lige i dolaska Trešnjevke 2009

FSV – Brod na Savi 71:41 ( 23:12, 18:9, 22:8, 8:12 )
FSV: Bošnjak, Bašek 10 (2 trice), Perko 7 (1 trica), Soldo, Škapin 9, Mršić 2, Tuftan 15, Kajfeš 2, Peričić 11 (1 trica), Krajina 15 (1 trica), Krivokuća.
Brod na Savi: Rimarčuk 10, Fonović Lo. 2, Poljac 6, Princip, Kavka 2, Ilakovac 6 (1 trica), Kurdija 13 (2 trice), Fastić-Pajk, Fonović La. 2.

Utakmica je odigrana u dobrom ritmu sa obje strane, kako i priliči dvjema mladim ekipama. Kroz prve tri četvrtine Riječanke su prikazale vrlo dobru igru protiv mlađeg protivnika i izgradili visoku prednost.

  • Možemo biti zadovoljni dijelovima obrane, posebno u trećoj četvrtini, kao i kvalitetnoj obrani na protivničkoj igračici Poljac, te činjenicom da smo napokon zaigrali opuštenije u napadu, rekao je trener Mijaljević. Sa 15 poena predvodila nas je Krajina, poenima i obranom na Poljac, kao i Tuftan, koja je pokazala vic i potez u igri. Bašek je dobro otvorila utakmicu sa svih 10 poena u prvih 12 minuta utakmice, a dobru igru su prikazale i kapetanica Perko, Škapin i juniorka Peričić. Nažalost, ozljedila nam se Mršić, uz otprije ozljeđenu Horford, nadamo se da će nam se one ubrzo priključiti na parketu.

Sljedećeg vikenda FSV dočekuje Trešnjevku u prvo kolu Premijer lige. Utakmica počinje u 17 sati, dvorana Dinko Lukarić.

Tihomir Begić

Foto: FSV-ovke u trenucima opuštanja nakon utakmice/fbfsv