Pobjeda Bologne i novi double-double Ana-Marije Begić

Ana-Marija Begić, standardna reprezentativka Hrvatske i košarkašica Virtus Segafredo Bologne, i u 9. kolu talijanske Serie A1 napravila je double-double. Postigla je 19 poena i imala 14 skokova te uz Brooque Christia Williams bila najbolja na parketu bolonjske Segafredo Arene. Od devet dosadašnjih utakmica čak u šest je ostvarila dvostruko duplo i još jednom potvrdila dobru ovosezonsku formu. U preostale tri utakmice nedostajala su joj po skok-dva da sve utakmice dosadašnjeg dijela prvenstva završi sa double-double ostvarenjem. Na individualnom planu Top 3 je najbolje talijanske lige u skokovima (11 po nastupu), prosječno po utakmici postiže 14,56 poena. Deseta je najefikasnija košarkašica talijanske prve lige (Serie A1).

Bologna sa 8 pobjeda i samo jednim (nesretnim) porazom u produžetku od liderske ekipe Familla Schio u gostima na drugom je mjestu talijanske Serie A1. Sljedeću utakmicu igra protiv Bronija u gostima.

Večeras u Italiji svoje utakmice 9. kola igraju još dvije naše reprezentativke – Nina Premasunac (Empoli – Vigarano) i Ivana Tikvić (Umana Reyer Venezia – Passalacqua Ragusa).

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Ana-Marija Begić na utakmici protiv Battipaglie u Bologni/virtussegafredobologna