Plamen Požega sačuvala prvoligaški status

Košarkašice Plamen Požege trenera Vladimira Englmana pobjedom u Splitu nad drugoplasiranom ekuipom Lige za prvaka Druge lige KAŽL sačuvale su prvoligaški status. Sve je već bilo riješeno u prvoj četvrtini kada su Splićanke s previše respekta i bojažljivosti ušle u utakmicu. Uzalud su bile pobjede u sve tri preostale četvrtine kad su u prvoj “ostale kraće” za, pokazat će se to kasnije,  nedostižnih 11 poena razlike.

KA Žana Lelas – Plamen Požega 51:55 (9:20, 18:15, 11:10, 13:10)

  • KAŽL: Ljubić 10, Nejašmić 0, Papak 5, Bešlić 11, Lokica -, Pavić 8, Šošić 2, Ljubos 13, Buljubašić 2.
  • Plamen Požega: Krajinović -, A.Berger -, Bašić 2, Čolić -, Bošković -, Vojvodić 14, Lea Hrmić 12, Dunbar 8, Lana Hrmić 2, M.Berger 0, Smelser 17.

Iz KAŽL su utakmicu prokomentirali ovako: “Danas smo jako loše otvorili susret, bezvoljno, bez agresije u obrani, dekoncentracija u napadu, te je rezultat toga bilo 0:15 u 7. minuti. Tu smo izgubili današnju utakmicu. Da bude jasno, nismo razmišljali o pobjedi 25 razlike, ali o pobjedi za kraj sezone jesmo. To je bila želja. Kada smo podigli agresiju, izgledalo je to puno drugačije. Dobili smo tri četvrtine, dobili smo drugo poluvrijeme, ali nije to bilo dovoljno da bi ispravili jako lošu prvu četvrtinu. Čestitke Požegi na ostanku u Prvoj ženskoj ligi, naravno i pobjedama u oba susreta.” 

Foto: Monika Vojvodić postigla je 14 koševa za svoju ekipu – 12 u prvom poluvremenu / Snimio: A.Vojvodić