Plamen Požega na F4 Kupa – rođendanski dar treneru Vladimiru Englmanu

Plamen Požega danas je na svom parketu u Požegi pobijedila Zagreb i “izvadila drugu vizu” za Final Four Kupa Hrvatske za košarkašice “Ružica Meglaj Rimac”. Bio je to najljepši dar košarkašica Plamen Požege njihovu treneru Vladimiru Englmanu.

Double-double:

  • Jelena Ivezić (Plamen Požega) – 25 poena i 10 skokova
  • Kapinga Maweja La Mama (Plamen Požega) – 28 poena i 11 skokova
  • Gabrijela Grizelj (Zagreb) – 25 poena i 10 skokova

Plamen Požega – Zagreb 88:76 (21:22, 24:22, 24:17, 19:15)

  • Plamen Požega: Ivezić 25, Bošković -, A.Berger -, Bašić 6, Glomazić 6, Maričević -, Vojvodić 11, L.Hrmić 0, Benić -, M.Berger -, La Mama 28, Carter 12. Trener: Vladimir Englman
  • Zagreb: G.Grizelj 25, Čić 0, Tikvicki 0, Pineau 23, Milošević 2, Ćurić 12, Vlašić 0, Jurić 8, Rončević 6, Damjanović -. Trener: Željko Ciglar, pomoćnici: Đuro Simon i Jadran Popović

Željko Ciglar, trener Zagreba: “Čestitam Požegi na plasmanu na Final Four. Oni su u ovom momentu zrelija ekipa od nas. Na žalost mi smo ostali bez dvije bitne igračice nakon prvog dijela lige i jednostavno s ovim kadrom što imamo sada ne možemo bolje od onoga što smo danas odigrali. Čak smo dosta i poena zabili, mislio sam da nećemo moći toliko ni zabiti na ovoj utakmici, ali smo strašno puno primili. Vlado se dobro pripremio, ima dobru ekipu i ja mu želim puno sreće na F4.”

Vladimir Englman, trener Plamen Požege:  Važnost utakmice je učinio početak nervoznim i cijelo prvo poluvrijeme odigrano je dosta nervozno sa obje strane. U trećoj četvrtini smo se opustiti, napravili razliku i samo je bilo pitanje koliko će razlike biti. Pobjeda nije dolazila u pitanje. Što se tiče ŽKK Plamen Požege i što se tiče Kupa, plasman na Final Four je naš najveći uspjeh u povijesti.”

Laura Bašić, košarkašica Plamen Požege: “U utakmicu smo ušli u laganom grču i cijelo prvo poluvrijeme smo tako i odigrale. Nakon odmora smo se opustile i na početku treće četvrtine smo ubacile u petu brzinu i poveli sa desetak razlike. Čestitam curama na odličnoj igri i pobjedi te čestitam Zagrebu na fer i korektnoj igri.”

Pineau Maelys, košarkašica Zagreba: “Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, nismo branili na način na koji smo trebali, nismo kontrolirali njihove centre. Ali isto tako mislim da su danas igrali bolje.”

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Detalj s utakmice Plamen Požega – Zagreb /sportalo.hr