Plamen dodjelu pokala i medalja pobjedom premjestio u Požegu

Pokal i medalje nisu se danas podijelile u Gospinu polju u Dubrovniku jer su “plamene” iz Požege pobijedile u četvrtoj utakmici, poravnale omjer serije finalnih utakmica na 2:2 i izborile majstoricu u Požegi. Malo tko se tome nadao i prije utakmice, ali i nakon Ragusine prednosti 17 poena u današnjem susretu, ali u sebe su vjerovali i bili motivirani članovi “požeške ekspedicije”.

Požeški portal sportalo.hr piše: “Serija se vraća u Požegu, igra se majstorica za prvaka države. A prvakinje države su košarkašice Plamena, kako god ta utakmica završila! Vrijeme je da Požega pokaže da je stvarno sportski grad, vrijeme je da se Grabrik napuni do vrha, vrijeme je da svi požeški klubovi, nogometni, rukometni, košarkaški, stolnoteniski, odbojkaški… Da svi dođu na tribine i daju podršku ovim curama, stvarno su je zaslužile!”

Ragusa – Plamen Požega 68:70 (23:17, 20:14, 12:21, 13:18) (2:2)

  • Ragusa: Mojaš -, Stojanović 9, Čagalj 0, Miloglav 12, Putica 9, Kujundžić -, Todorić 12, Vrsaljko 24, E.Majstorović 2, N.Pavić 0, Papić -, Ivanišević 0. Trenerica: Cvetana Matić
  • Plamen: Ivezić 15, Benić -, Bunčić -, Maričević -, Bošković -, Kešljević 12, Le.Hrmić 6, La.Hrmić 4, M.Berger 0, La Mama 15, Miškulin -, Podrug 18. Trener: Vladimir Englman

Ragusa 59 indeksnih poena, Plamen 93. Valorizacija sve govori. U Ragusi su igrale Iva Todorić koja je postigle triple-double (12 poena, 12 skokova i 10 asistencija – valorizacija 21) i Ana Vrsaljko (24 poena i valorizacija 20). Kod Plamena La Mama (15 poena i čak 24 skoka uz najbolju valorizaciju na utakmici 31), Emilija Podrug (18 poena, 8 skokova i 7 asistencija te valorizacija 22). Opet se igrom dopala malena Marija Kešljević  koja je zabila ključne trice – baš onda kada je trebalo imati i odlučnosti i koncentracije i preciznosti. I, naravno, Jelena Ivezić (15 poena).

Vladimir Englman, trener Plamena za sportalo.hr: “Da vam budem iskren nismo se puno nadali prije ove utakmice, cure su iscrpljene, nema nas zbog ozljeda i bolesti, a kada se na poluvrijeme otišlo s 14 poena minusa djelovalo je kao gotovo nemoguće. Dogovorili smo se u svlačionici da ćemo pokušat u 3/4 smanjiti zaostatak, pa u četvrtoj doći do egala gdje smo vidjeli svoju šansu. Cure su to i odradile na pravi način i evo nas na kraju s pobjedom koja donosi odlučujuću utakmicu u našu dvoranu – prezadovoljan je Vladimir Englman onim što su njegove djevojke napravile na Gospinom polju.

Majstorica se igra u subotu u požeškoj sportskoj dvorani u Grabriku s početkom u 19 sati i upravo će ona dati odgovor tko će biti prvak Hrvatske u ženskoj košarci – Plamen prvi put ili Ragusa drugi put.

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Plamen Požega/sportalo.hr