Petra Božan u najboljoj petorci Europskog prvenstva B Divizije

Još da je Luxembourg osvpojio zlato, ali nije jer je Hrvatska bila puno bolja, za njihovu lidericu Faith Ehi Etute moglo bi se reći da je sve osvojila u Sofiji. Međutim, ostale joj nagrade nisu izmaknule za njezinu briljantnu igru pa je proglašena najboljom juniorkom –  MVP FIBA U18 Europskog prvenstva za žene Divizija B. Kruna joj je uručena kao glavnoj pokretačkoj snazi Luxembourga koji je osvojio prvu medalju i postigao svoj najviši plasman ikada. Trebat će  vremena da joj sruši netko njezin double-double učinak od 31.5 poena i 23.3 skoka po nastupu, kao i prosjek od 6.2 ukradene lopte i 4.3 asistencije. Etute se u sastavu All-Star Five pridružila i njezina timska kolegica Isa Hamalainen, čije su odlične igre ponekad bile zasjenjene briljantnošću Etute, ali je zasluženo među pet najboljih.

Naša reprezentativka Petra Božan, osim što se popela na najviše postolje sa Hrvatskom, također je među pet najboljih juniorki Europskog prvenstva. Ona je zasluženo u All-Star Five s 12.4 poena, 9 skokova i 3.4 asistencije po utakmici.

Osim njih tri, u najboljoj petorkli su još Panagiota Stoligka (Grčka) i Jana Guska (Bosna i Hercegovina).

Boris Kosač

Foto: Najbolja petorka Europskogv prvenstva B Divizije u Sofiji 2023. godine: (stoje slijeva na desno): Petra Božan (Hrvatska), Isa Hamalainen (Luxembourg), Faith Ehi Etute (Luxembourg), Panagiota Stoligka(Grčka) i Jana Guska(Bosna i Hercegovina)/ fiba.com