Periša u talijanskom Broniju

Klaudia Periša u Poljskoj je branila boje ekipe Widzew Łódź

Klaudia Periša prvo je pojačanje PF Bronia za novu sezonu, vijest je danas i službeno potvrđena na klupskim stranicama talijanskog prvoligaša. 24-godišnja Šibenčanka prošlu sezonu započela je u redovima španjolskog prvoligaša Quesos El Pastor Zamarat za kojeg je upisala 10 nastupa (4.1 koševa, 2.3. skoka i 0.7 asistencija), potom je u prosincu 2020. godine prešla u Njemačku gdje je u dresu Inexio Royals Saarlouisa odigrala 11 ligaških susreta i prosječno ostvarivala učinak od 10 koševa, 5 skokova i 2.8 asistencija po utakmici.

Kroz dosadašnju karijeru na domaćim je parketima branila boje  Šibenika u kojem je i ponikla, dok je u inozemstvu pored Španjolske i Njemačke igrala još u Poljskoj (Widzew Lodz), Turskoj (Bellona Kayseri Basketbol) i Belgiji (Belfius Namur).

Klaudia Periša aktualna je seniorska reprezentativka naše zemlje koja trenutno sudjeluje u pripremama za predstojeći EuroBasket u Španjolskoj i Francuskoj. U kvalifikacijskom ciklusu za ovo natjecanje upisala je 4 nastupa (4.3 poena,1.5 skokova i 0.5 asistencija), a prethodno je bila članica i svih mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske.

HRVATSKA KOŠARKA/Krešimir Dabić

Foto: Klaudija Periša s loptom