Patricija Bura s Feniksom viceprvakinja Bosne i Hercegovine

U četvrtoj utakmici finalne serije prvenstva  Bosne i Hercegovine ŽKK Orlovi svladali su OKK Feniks rezultatom 53:81 i tako došli do svog prvog naslova prvaka u klupskoj povijesti. Za Orlove je ovo bila izuzetno uspješna sezona u kojoj su osim naslova državnog prvaka, osvojili kup entiteta RS-a, i naslov pobjednika kupa Bosne i Hercegovine.

Od samog starta današnjeg dvoboja tim kojeg sa klupe vodi nekadašnja proslavljena bh. košarkašica Dragana Svitlica, uspostavio je dominaciju i u potpunosti kontrolirao događanja na terenu. Već nakon prvih 10 minuta igre bilo je +11 za Orlice, a do predaha ta se prednost povećala i na +15, pa se na odmor otišlo sa rezultatom (28:43), te je već tada bilo jasno u kojem smjeru ide dvoboj. OKK Feniks naše Patricije Bure koliki-toliki otpor pružio je tek u trećem razdoblju igre koji je okončan rezultatom (16:16), ali prilike za povratak u susret nije bilo. Raspoložene gošće u posljednjoj četvrtini dodale su u još jednu brzinu više i povećale prednost za još 13 poena, te u konačnici došle do apsolutno zasluženog i uvjerljivog slavlja.

Za Orlove fantastičnu utakmicu odigrale su kapetanica Tamara Rajić sa 23 postignuta  poena i 4 skoka, te Vladinka Erak koja je ostvarila double – double učinak 19 poena i 13 skokova. S druge strane u redovima Feniksa najefikasnija bila je Nikolina Babić sa 18 postignutih poena, a pratila ju je naša Patricija Bura koja je postigla 16 poena uz 10 skokova, dvocifrena je još bila i Milica Inđić koja je postigla 14 poena.

OKK Feniks – ŽKK Orlovi 53:81 (1:3)

  • Patricija Bura (Feniks) – 37.43 min.(10sk, 1as, 1ol, 1bl, 3il, val.21) – 16p (2P 6-11, SB 4-4)

ŽENSKA KOŠARKA /Krešimir Dabić

Foto: Košarkašice Orlova uzele su i naslov prvakinja Bosne i Hercegovine