Pačkovski: Odlazak u Poljsku se ispostavio kao loša odluka

Lana Pačkovski sporazumno je raskinula ugovor s poljskim prvoligašem JAS FBG Zaglebie Sosnowiec i vraća se u Pulu Črnja Tours gdje je već uspješno igrala. U Hrvatskoj je još branila boje Trešnjevke 2009, Croatije 2006, Novog Zagreba i Medveščaka s kojim je u mlađim uzrasnim kategorijama bila i kadetska i juniorska prvakinja Hrvatske nekoliko godina zaredom. S ekipom Lupa Promotion se 2012/13 okitila naslovom prvakinja i Kupom Hrvatske, stekla euroligaško iskustvo

Prošla je sve reprezentativne uzraste Hrvatske, a poseban uspjeh Pačkovski je postigla s kadetskom reprezentacijom Hrvatske kada je 2010. godine u Grčkoj postala viceprvakinjama Europe (u finalu Hrvatska izgubila od Rusije), i izabrana u prvu petorku prvenstva. Sudjelovala je u kvalifikacijama seniorske reprezentacije Hrvatske  za EuroBasket 2017. u Češkoj. Ekskluzivno za naš portal Lana Pačkovski pojasnila je svoj povratak u Pulu:

Kao prvo da iskoristim priliku da zaželim svima uspješnu i sretnu 2018. U Pulu se vračam nakon što se odlazak u Sosnowiec u Poljsku, u mom slučaju, ispostavio kao loša odluka. Ugovor nisu ispoštovali, a ni situacija na terenu i izvan njega nije bila divna. Moram priznati da mi Pula ovako daje odličnu priliku da se vratim na svoje staze i zahvalna sam im na tome.”

Ivan Đukić, trener Pule Črnja Tours zadovoljan novom i provjerenom akvizicijom na svoj je način prokomentirao Lanin popvratak u Pulu:

– Prije nekoliko dana zove me Pačkovski i kaže ‘treneru ja se vraćam u Pulu’. Ja joj kažem ‘daj, Lana, nemoj zafrkavat, još mi ti fališ’, a ona ‘ja dolazim i točka’. I šta sam ja tu mogao nego pristati, a taman mi fali jedna plavuša u ekipi. Valjda ćemo sad biti malo bolji u drugom dijelu  i pobijediti barem još dvije tekme do kraja, a možda uđemo i u playoff kad više nema playouta. Pozdrav svima i odoh skupljati lovu za tehničku jer ako ne platim bit će mi ekipa bez mene jača u Zadru.”

Foto: lana Pačkovski / fiba.com