Ovog vikenda završnica Prvenstva Hrvatske za juniorke u Rijeci

Pred nama je ovoga vikenda juniorska završnica, Final four Prvenstva Hrvatske U19, košarkašica do 19 godina, koji se igra u riječkoj dvorani na Trsatu. Evo rasporeda:

Subota, 22. svibnja 2021.

  • 16 sati:   FSV – ŽKK TREŠNJEVKA 2009
  • 18.15 sati: ŽKK ORKA – KA ŽANA LELAS

Nedjelja, 23. svibnja 2021.

  • 11 sati: utakmica za 3. mjesto
  • 13.15 sati: utakmica za 1. mjesto
Juniorke FSV u polufinalu će se susresti s Trešnjevkom 2009 / Snimio: Srećko Kavka

Naša poznata i priznata košarkašica Žana Lelas i njezine djevojke od osnutka kluba 2016. godine nižu odlične rezultate na državnim prvenstvima. Ni ovaj puta u Košarkaškoj akademiji Žane Lelas ne skrivaju ambicije:

  • Naš minimalni cilj je osvajanje trećega mjesta, dakle medalje, ali zašto ne pokušati doći i do najmanje srebra plasmanom u finale. Iznenaditi Trešnjevku 2009 u finalu, koja za poraz ne zna od 2013. godine, bio bi veliki podvig, ali idemo korak po korak. Želja je nastaviti niz osvajanja medalja na prvenstvima Hrvatske, jer od osnutka u mlađim kategorijama imamo četiri zlata i tri srebra, s tim da nam je ovo prva završnica u juniorskoj kategoriji. Ponosni smo što imamo niz reprezentativki.

KAŽL će na riječkoj završnici nastupiti u sljedećem sastavu: Lina Strilić, Laura Jakelić, Nela Ljubić, Vivien Nejašmić, Tonka Jakšić, Lana Bešlić, Nika Lokica, Tonka Znaor, Nikolina Pavić, Matea Šošić, Jelena Ljubos, Iva Puljak i Petra Božan. Nedostaje jedino ozlijeđena Petra Smiljanić.

Zagrebačku košarku će predstavljati Trešnjevka 2009 i Orka. Sedam uzastopnih juniorskih naslova ima Trešnjevka 2009 koja je veliki favoriti protiv domaćeg FSV-a u polufinalu, a trener Dean Nemec gotovo je uvjeren da će njegova ekipa igrati s KA Žana Lelas za novi naslov prvaka:

  • Bez potcjenjivanja ali mislim da smo KAŽL i mi dvije najbolje ekipe na završnici koje će odlučivati o prvaku. Mogu biti zadovoljan kako je ekipa radila posljednjih nekoliko tjedana nakon svih problema koje smo imali i s puno optimizma gledamo prema ovoj završnici. KA ”Žana Lelas” je neosporno ekipa koja je kao i mi ove sezone skupljala veliko iskustvo kroz Premijer ligu i gledao sam njihov susret sa Zagrebom prije dva tjedna gdje su bile mobilne. Sigurno da nas očekuje zanimljiva utakmica u kojoj se mi nadamo pobjedi i osmom uzastopnom naslovu što bi bio i moj osobni rekord s obzirom da sam imao sedam uzastopnih kadetskih naslova – kaže Dean Nemec za portal Košarkaškog saveza Zagreb.

Orka se nalazi na svojoj prvoj juniorskoj završnici, a dosadašnje tri medalje na prvenstvima za mlađe kategorije nude optimizam za novim odličjem:

  • Idemo rasterećeno u Rijeku kao kruna jedne uspješne sezone. Objektivno su Trešnjevka 2009 i KAŽL favoriti, kao i domaćin FSV protiv kojeg nas vjerojatno čeka utakmica za treće mjesto. Sigurno da nećemo ići na izlet već pokušati odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku i pokušati osvojiti jednu od medalja – kaže trener Kristijan Belošević.

ŽENSKA KOŠARKA/tb

Foto: Juniorke KA Žane Lelas/ fbkažl