Osvrt trenera Trešnjevke 2009 Deana Nemeca

Sezona 2017/18 sigurno će ostati zlatnim slovima ispisana u povijesti Trešnjevke 2009. Kako na sezonu koja je netom završila i u kojoj su mlađe kadetkinje, kadetkinje i juniorke prvakinje Hrvatske te seniorke viceprvakinje, gleda trener Dean Nemec. Osvrt smo preuzeli sa FB stranice kluba sa Trešnjevke.

“Osvajanjem šeste uzastopne titule prvaka države u juniorskoj konkurenciji završavamo ovogodišnju sezonu koja nam je donijela natjecateljski doseg dosad neostvaren u povijesti Hrvatske. Osvojili smo sve tri titule prvaka Hrvatske u mlađim kategorijama i objedinili to sa titulom prvakinja WABA lige u konkurenciji U17 te svemu dodali drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji Prvenstva hrvatske za košarkašice. Nikada do sada to nije uspjelo nikome u Hrvatskoj, a pitanje je i kad će ponovno.

Nije to samo rad na terenu, koji su sproveli treneri Šime Vidaković, Danica Talajić, Edi Rački, Zvonimir Galovac, donedavno i Vice Tokić, fizioterapeutkinja Kristina Zdjelar, već je to i operativno logistički projekt koji sam provodio uz pomoć svih nabrojanih suradnika, a povezuje ogroman broj aktivnosti u pozadini samih treninga i utakmica koji su na kraju doveli do toga da u pravom trenutku i na pravom mjestu budemo najspremniji i najbolji…

Bez isprika o bilo čemu – ozljedama, bolestima, lošoj formi, promašenim šutevima, gostujućem terenu, manjku financija i svim drugim faktorima u sportu koji mogu postati teškoća i onemogućiti uspjeh… Sve to kruna je uspjeha koji smo gradili proteklih devet godina i koji je klub svake godine podizao stepenicu više i doveo nas do ove razine.

Znam da i sada moramo bolje jer još se brojne stvari mogu popraviti i učiniti kvalitetnijima od rada na terenu do financiranja kluba. Ne bježimo od toga i već od jučer radimo na tome i na stvaranju novih ekipa u svim uzrastima od škola košarke do seniorki te novih stručnih timova koji će to sve voditi na terenu. Radimo i na ekipiranju kluba u rukovođenju sa njime i tu će biti novina i napretka.

Orijentacija će uvijek ostati rad sa mladima i razvoj igračica, ali i podizanje opće razine rada i funkcioniranja kluba u svim aspektima djelovanja. Kao i svake godine i ove imamo odlaske iz seniorske ekipe, a i jedan iz mlađe kadetske ekipe, pa se zahvaljujem Karli Erjavec, Marti i Mariji Galić te Luciji Kostić i Marti Ostojić na njihovom trudu u treningu i utakmicama kao i doprinosu u rezultatima kluba u ovoj i proteklima sezonama. Također želim im i sreću u nastavku njihovog školovanja i igračke karijere koju će vjerujem uspješno nastaviti na temeljima postavljenim u klubu.”