Osvrt Deana Nemeca o finalu juniorki

Piše: Dean Nemec

Finale je dobiveno kolektivnom igrom na kojoj smo radili i inzistirali na treninzima nekoliko tjedana. Isto tako bili smo fizički spremni trčati, biti precizni i asistirati čak 16 puta u napadu i istovremeno odlično igrati obranu veći dio utakmice. Tri tjedna prije finala sjeli smo cijeli stručni stožer i igračice, pogledali neke naše utakmice, dogovorili se što moramo napraviti i popraviti, teško trenirali, stavili ruke zajedno prije utakmice, odredili zadatke i ispunili ih veliku većinu.

Prvenstveno čestitam igračicama koje su slušale i imale inteligenciju, znanje i koncentraciju da sve dogovoreno sprovedu na terenu i postanu prvakinje. Treba reći da smo ovaj uspjeh postigli bez ijedne igračice izlaznog godišta juniorki, te da ćemo slijedeće godine igrati u istom sastavu i biti jači za barem još jednu igračicu, Martinu Orešić, koja nije nastupila zbog ozljede, a bitan je dio ove ekipe. Vjerojatno je i mladost ekipe sa tri igračice 97. godišta uzrokovala povremene “propade” i opuštanja tijekom utakmice, a pogotovo u završnici, koji su nas spriječili da pobjedimo i uvjerljivijom razlikom, ali to je dio odrastanja i sazrijevanja.

Pojedinačno ne treba nikoga posebno izdvajati jer je svaka od ovih pet igračica koje su igrale u određenom periodu bila igračica odluke.

Treba reći da je ovaj naš rivalitet s Novim Zagrebom odličan za razvoj igračica i promociju ženske košarke jer publika je jučer u finalu opet gledala dobru košarku, a protivnici su se natjerali na maksimalni angažman i trud. Vjerujem da će dobar rad u ova dva kluba donijeti tijekom ljeta i puno dobrih stvari za nacionalne reprezentacije, pogotovo kadetsku, u kojoj će igrati čak šest igračica iz startnih postava obje ekipe.

Na kraju zahvaljujem i svojim suradnicima Mateju Filipiju i Hrvoju Karinu na iznimnom trudu tijekom priprema za ovaj turnir kojim su pomogli igračicama i meni u ostvarenju uspjeha.

Foto: Juniorke Trešnjevke 2009 slave titulu prvakinja Hrvatske / Snimio: Stjepan Spretnjak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime