Ostati u A Diviziji glavni je cilj mlade reprezentacije

Hrvatska ženska mlada reprezentacija (U20) danas (četvrtak) putuje u Sopron u sastavu: Anet Mrdalj, Lorena Molnar, Josipa Silov, Valentina Šimunić, Tonia Uzelac, Matea Tadić, Karla Erjavec, Anđela Katavić, Josipa Pavić, Marija Galić, Marta Galić, Matilda Sorić. Izbornica i glavna trenerica je Linde Antić Borak, njena pomoćnica je Iva Borović, a u stručnom stožeru još su Josip Vučko (kondicijski trener) i Marko Janković (fizioterapeut)..

Podsjetimo da je ovaj uzrast hrvatskih reprezentativki prošle godine u Izraelu osvojio brončanu medalju i kao trećeplasirana reprezentacija plasirao se iz B u A europsku Diviziju.  Imajući u vidu da od te prošlogodišnje reprezentacije neće igrati mnoge jer su “prerasle uzrast” i da reprezentacija sada ima samo tri košarkašice izlaznog godišta, a da su sve ostale mlađe, pred njima je doista zahtjevan cilj, a on je – ostanak u A diviziji. Udarni dio mlade reprezentacije Hrvatske čine košarkašice Trešnjevke 2009, a pripremno razdoblje završila je sa jednom pobjedom i pet poraza.

Prva službena utakmica na prvenstvu igra se u subotu protiv Mađarica, a potom protiv Poljske i Latvije. Skupina u kojoj je Hrvatska u drugom se krugu križa sa skupinom u kojoj su Španjolska, Belgija, Nizozemsska i Portugal.

Foto: Ova U20 Hrvatsku je iz europske B uvela u A Diviziju / fiba.com