Orka pobijedila Vodice u Zagrebu, Brod na Savi Vindi u Varaždinu

Orka plovi Ligom za prvaka Prve ženske lige odnosno Ligom za popunu Premijer ženske lige Hrvatske s novom pobjedom. Ovog puta na domaćem parketu protiv Vodica. To je treća utakmica i treća pobjeda i posatje sve očitije i jasnije kako će odluku o prvaku donijeti utakmica između njih i Broda na Savi.

Orka – Vodice 80:52 (24:9, 27:14, 22:10, 7:19)

  • Orka: Mamić 11, Antolić 4, Mikulić 10, Poljičak, Gregorović 2, Budimir 4, Meštrović, Mateković 20, Sondi 4, Pavić 25, Lisac. Trener: Kristijan Belošević.
  • Vodice: B.Vunić 9, Pirjak 10, K.Vunić 2, Juričev Grgin, Ćaleta Car, Ivas 2, Babić 12, I.Vunić 12, Ježina 16, Turčinov 1. Trener: Bore  Vuković

Bore Vuković, trener ŽKK Vodica: “Svaka utakmica na ovom nivou za našu mladu ekipu je jedno veliko iskustvo. Ponekad i ja kao trener poželim nešto više, ali nedostaje visine i snage da bi neka znanja koje ove cure posjeduju, došle do izražaja. Orka je definitivno klub koji zaslužuje plasman u Premijer ligu, prvenstveno jer je uspio sačuvati i unaprijediti jednu krasnu generaciju cura. Čestitke na fer i koreknoj utakmici.”

Kristijan Belošević, trener ŽKK Orke: “Jako smo sretni 3:0 na startu. I prije početka kvalifikacija smo znali da će utakmica sa Brodom na Savi odlučivati daljnji tijek ulaska u Premijer ligu. No na to smo se spremali i fokusirali. Idemo hrabro na uzvrat, spremni smo, cure su zdrave i nema straha. Iskreno, Dubrava zaslužuje uz mušku i žensku Premijer ligu. Čestitam Vodicama i treneru na fer i korektnoj utakmici.”

Trener Orke Kristijan Belošević / Foto: ŽKK ORKA

Vindi – ŽKK Brod na Savi 52:65 (4:14, 15:18, 11:18, 22:15)

Ekipa Broda na Savi stigla je u Varaždin pojačana za tri premijerligaške košarkašice iz Rijeke (Krajina, Peričić i Tuftan) i već pri izlasku na teren bila je vidljiva fizička nadmoć gostujuće ekipe. Ekipa Vindija pod vodstvom Marka Škerbića nastupila je u sljedećem sastavu: M.Barušić (cap) 9, Pa.Žanić 17, Pe.Žanić, L.Brezovec 10, K.Francišković, Z.Dukić 2, L.Kauzler 2, R.Štrocinger 2, I.Hrgarek, P.Božović, T.Horvat, E.Novosel.

U pobjedničkoj ekipi prednjačile su Riječanke Elena Peričić 16p, 7sk, Josipa Tuftan 8p,15sk i Ivana Krajina 9p, 8sk, koje su Brod na Savi snažno povukle do pobjede, a svoj obol dale su i kapetanica E. Poljac koja je opet bila na rubu triple double 14p, 11sk, 7as i sad već standardno dobra mlada Klara Rimarčuk 14p.

Dražen Rimarčuk, trener Broda na Savi: “Možda pomalo i rutinska pobjeda, mislim da je naša ekipa jako dobro počela i napravila jako dobar pritisak u obrani što je rezultiralo teškom igrom u napadu i malim brojem poena domaće ekipe u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu Vindi se pokazao kao jako tvrda i karakterna ekipa koja je željela okrenuti utakmicu. Mislim da je u ovom trenutku  ipak malo kvaliteta na našoj strani  i takav je otprilike i rezultat ove utakmice.”

Marko Škerbić, trener Vindija: “Čestitam igračicama i trenerima Broda na Savi na pobjedi. Odigrali smo jako tešku, borbenu utakmicu protiv fizički jačeg protivnika. Na samom početku imali smo malo problema sa čvrstom i agresivnom obranom gošći, uz nekoliko naših promašaja, zbog čega smo do poluvremena zabili svega 19 koševa, ali smo u nastavku igre igrali ravnopravno. Čestitam svojim košarkašicama  na pokazanom karakteru i borbenosti.”

Ljestvica Lige za prvaka Prve ženske lige odnosno Lige za popunu Premijer ženske lige Hrvatske

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Detalj sa utakmice Orka – Vodice, Lana Sondi u naletu na koš Vodica / Snimio: žkkorka