Oproštaj Castors Braina Matee Tadić od EuroCupa

Francuski Angers bio je prevelike zapreka za belgijski Castors Braine i našu reprezentativku Mateu Tadić da se domognu četvrtfinala EuroCupa. Naime, nakon minimalne pobjede u Belgiji, i u drugoj utakmici, uzvratnoj u Francuskoj, Angers je bio bolji 89:83 i sa ukupnim skorom iz dvije utakmice 151:144 plasirao se u daljnji tijek natjecanja u EuroCupu. Castors Braine hrabro je odigrao prvo poluvrijeme u kojem je nadoknadio prednost Angersa, ali je onda došla treća i presudna četvrtina koju su Francuskinje dobile 30:16. Castor je dobio i četvrtu četvrtinu, ali prevelika razlika iz treće četvrtine nije se dala nadoknaditi i Angers je na koncu ipak slavio.

Angers – Castors Braine 89:83 (24:26, 19:22, 30:16, 16:19)

  • Matea Tadić (Castors Braine) – 35.40 min.(10as, 6il, 2ol, val.8) – 9p (2P 2-8, 3P 1-2, SB 2-2), šut 30%

U četvrtfinale EuroCupa i borbu za pobjednika EuroCupa plasirali su se tri kluba iz Francuske (Villeneuve, Angers i Asvel), dva iz Španjolske (Cadi La Seu i Zaragoza) te po jedan iz Italije (Umana Reyer Venezia), Turske (Galatasaray) i Izraela (Elitzur). Parovi četvrtfinala su:

Umana Reyer Venezia (ITA) – Elitzur Landco Ramla (ISR)
Galatasaray Cagdas Factoring (TUR) –  Cadi La Seu (ESP)
Casademont Zaragoza (ESP) – Villeneuve d’Ascq LM (FRA)
Angers (FRA) – LDLC ASVEL Feminin (FRA)

Prve utakmice se igraju 23. veljače, a uzvratne tjedan dana kasnije, u četvrtak, 2. ožujka. Pobjednici će se kvalificirati za polufinale 16. i 23. ožujka, a finalne utakmice igraju se 5. i 12. travnja.

Tihomir Begić

Naslovna fotografija: Matea Tadić (žuti dres)na utakmici protiv Angersa/ fiba.com