Održan ždrijeb skupina EuroLige i EuroCupa za žene!

Danas je u  Münchenu održan ždrijeb skupina europskih klupskih natjecanja u ženskoj konkurenciji za sljedeću sezonu.

EUROLIGA

U grupnoj fazi najelitnijeg europskog klupskog natjecanja sudjelovat će ukupno 16 klubova koji su podijeljeni u dvije skupine po osam timova.

Foto: Skupine Eurolige/Fiba.com

13 od ukupno 16 sudionika već je poznato, dok ćemo preostala tri saznati nakon što se odigraju kvalifikacijski susreti koji su na rasporedu 20. i 27. rujna ove godine.

Parovi kvalifikacija za Euroligu:

Foto: kvalifikacije za Euroligu/Fiba.com

Što se tiče hrvatskih igračica u najelitnijem klupskom kontinentalnom natjecanju, po trenutnom stanju stvari ponovno ćemo imati samo jednu svoju predstavnicu – Ivanu Dojkić u dresu talijanske Virtus Segafredo Bologne.

EUROCUP

EuroCup u novoj sezoni imat će 48 klubova sudionika. Timovi su podjeljeni u 12 skupina po četiri tima.

Foto: Skupine Eurocupa/Fiba.com

42 kluba sudionika trenutno je poznato, dok ćemo preostalih šest saznati nakon kvalifikacija. Tri ćemo dobiti iz kvalifikacija za EuroCup te još tri nakon što saznamo koji su poraženi timovi iz kvalifikacija za Euroligu.

Parovi kvalifikacija za EuroCup:

Foto:: kvalifikacije za EuroCup/ Fiba.com

Sezona 2023-2024 bit će prvi put da se natjecanje igra u pan-europskom formatu, uz maksimalno jedan klub iz iste zemlje u istoj grupi kao jedino geografsko ograničenje, a kvalifikacijski susreti igrat će se 21. i 28. rujna ove godine.

Hrvatsku će u EuroCupu pored aktualnih prvakinja, košarkašica dubrovačke Raguse koje se nalaze u skupini J, predstavljati još sedam košarkašica koje će braniti boje svojih inozemnih klubova.

Ana Mandić (Piestanske Cajky), Matea Tadić (NKA Universitas PEAC), Andrijana Cvitković (Panathinaikos AC), Ana Vojtulek (KSC Szekszard), Klaudia Periša (Basket Namur Capitale), Patricia Bura (Slavia Banska Bystrica) i Mia Mašić (Bursa Uludag Basketbol).

Foto: Fiba.com

Ženska košarka