Određeno 12 reprezentativki juniorske Hrvatske za EP u Sarajevu

A skupina Europskog prvenstva za juniorke igra se u Sarajevu od 6. do 14. srpnja, a Hrvatska je u skupini s Italijom, Belgijom i Njemačkom. Stručni stožer naše juniorske reprezentacije čine trener Dean Nemec,  pomoćni trener Petar Zlatoper, fizioterapeutkinja Kristina Zdjelar, a vođa puta je Ivan Đukić, trener košarkašica Pule.

Dvanaest reprezentativki juniorske Hrvatske koje putuju u Sarajevo braniti boje Hrvatske su: Mia Vukšić (Šibenik), Nika Mühl (Trešnjevka 2009), Edita Poljac (Brod na Savi), Iva Bošnjak (BC Winterthur, Švicarska), Tonia Bilić (Trešnjevka 2009), Ana Haklička (Ragusa), Marta Savić (Trešnjevka 2009), Petra Jurič (Trešnjevka 2009), Gabriela Grizelj (Zagreb), Ana Mandić (Zadar), Josipa Jurič (Forli, Italija) i Viktorija Ćurić (Podravac Gigant Virje).

Trener Dean Nemec je uoči starta prvenstva o izgledima juniorske reprezentacije Hrvatske za portal HKS-a izjavio:

– S ovom generacijom sam već tri godine i mogu reći da smo danas puno dalje i kvalitetom igre i selekcijom nego što smo bili na početku ciklusa 2017. godine. Vidjet ćemo dokle nas to može dovesti na EP. Grupa je izuzetno teška. Njemice su aktualne U18 prvakinje Evrope. Belgija je to bila prije 2 godine. Italija je prvak Evrope u U16 kategoriji od prošle godine. Križamo se s Mađaricama koje su u ovoj konkurenciji prije dvije godine bile viceprvakinje Evrope. Prošle godine bile su treće. U toj grupi još su uvijek jake Ruskinje i Srpkinje. Dakle, nema slabih i do eventualnog četvrtfinala morat ćemo preko najboljih. Drugog puta nema. Jasno da je primarni cilj opstanak u A diviziji, ali o tome ćemo razmišljati ako ne uspije plan A koji smo svi zajedno dogovorili, a to je napad na osam najboljih u Evropi“, zaključio je trener reprezentacije Dean Nemec.

Podsjetimo da još uvijek najveći uspjeh juniorske Hrvatske na europskim prvenstvima drži trener Željko Ciglar koji je u Bukureštu 2012. godine osvojio 7. mjesto na Starom kontinentu. Poželimo ovoj generaciji da nadmaši ovaj rezultat.

Foto: Hrvatska ženska juniorska reprezentacija Hrvatske / HKS