Odlično drugo poluvrijeme protiv Francuske

Drugo poluvrijeme protiv iznimno jake i atletske Francuske, a posebno treća čertvrtina, primjer je kako Hrvatska treba igrati i ubuduće.

Hrvatska – Francuska 70:78 (10:23, 9:20, 30:22, 21:13)

  • Hrvatska: Ivezić 7, Jelavić 5, Mišura 11, Benič 0,  Salopek 7, Režan 11,  Ciglar 2, Lelas 18, Slišković 2, Vrdoljak -, Ivanković 7, Bosilj 0. Trener: Stipe Bralić
  • Francuska: Yacoubou 9, Miyem 6, Tchatchouang 8, Gruda 6, Lawson 12, Dumerc 8, Ayayi 2, Gomis 4, Amant 4, Skrela 6, Ndongue 10, Lardy 3. Trener: Pierre Vincent

I u trećoj i u četvrtoj četvrtini Hrvatska je dala više koševa nego u cijelom prvom poluvremenu koje smo opet započeli po starom. Deset brzopoteznih neracionalnih trica od kojih niti jedna nije završila tamo gdje treba. Međutim, drugo poluvrijeme i igra naše reprezentacije u njemu trebala bi biti igra kojom bismo se mogli uspješno suprotstaviti budućim protivnicima. Zapravo takvom smo igrom dobili drugo poluvrijeme 51:35 i Francuskoj dali više koševa nego ijedna ekipa na dosadašnjem Eurobasketu 2013. Večerašnja igra u kojoj je bilo i odličnog šuta za tri poena (za razliku od prvog poluvremena), odlične kombinatorike naših vanjskih igrača sa centrma i racionalne igre ohrabruje i ulijeva sigurnost da možemo protiv Srbije i Velike Britanije ako budemo cijele te utakmice igrali kao večerašnje drugo poluvrijeme a što će, vjerojatno, biti potrebno.

Najbolja u našim redovima bila je Ana Lelas sa 18 koševa te Antonija Mišura i Marija Režan sa po 11. Sve Francuskinje igrale su vrlo dobro a ipak bolje od ostalih Emmeline Ndongue sa 10 koševa.

Mislim da je Francuska najbolja ekipa na turniru. Imaju odlične igračice koje su u prvom poluvremenu uništile moj tim koji nije igrao pametno u napadu. (Stipe Bralić, izbornik i trener Hrvatske)

Bilo je teško jer ova ekipa Hrvatske puno prakticira šut izvana. Dobro je kad ih taj šut ne krene, ali kad ih krene onda se dogodi ovo što se dogodilo nama u drugom poluvremenu. (Endene Miyem, francuska igračica)

Foto: Očito posebno motivirana – Antonija Mišura pokazuje dobre igre na Eurobasketu u Francuskoj/ Foto: FIBA Europe / Herve Bellenger

1 KOMENTAR

  1. Sve pohvale za igru, kada smo u drugom poluvremenu protiv visoke ekipe kao što je Francuska počeli igrati prodor jedan na jedan prema košu bilo je odlično.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime