Odlična Slonjšak i prva pobjeda Hrvatske

Juniorke Hrvatske danas su u Celju odigrale prvu utakmicu Europskog prvenstva 2015. godine protiv Češke. Izborena je vrlo važna pobjeda protiv tvrde i neugodne Češke koja se nekoliko puta približila hrvatskom vodstvu. Međutim, juniorke Hrvatske znale su odgovoriti i tada i utakmicu pobjednički privesti kraju.

Češka – Hrvatska 66:78 (17:25, 19:12, 12:16, 18:25)

  • Češka: Malecková 7, Soukalová 10, Hosková 6, Löflerová -, Heroschova 2, Matusková 12, Stoupalová 0, Sípová 3, Holesínská 21, Reisingerová 5, Krejzová 0, Rokosová -.
  • Hrvatska: Brnas -, Belošević 0, Slonjšak 29, Silov 12, Erjavec 0, Šimunić 5, Dojkić 15, Stojsavljević 4, Skorić 2, Kelava 11, Nimac -, Trehub 0.

Naše juniorke igrale su angažirano i sa dosta pogrešaka što je bilo realno i za očekivati u prvoj utakmici i protiv jakog protivnika kakva je Češka. Uočeni nedostaci, koji se u prvom redu ogledaju u pogrešnim dodavanjima, nedovoljnom zagrađivanju pod vlastitim košem i spriječavanje protivničkog napadačkog skoka te izostajanjem efikasne igre protiv presinga, ostat će za korekciju. U onim dijelovima utakmice kada su naše juniorke imale brz protok lopte, Češka nije mogla parirati. Najvažnije od svega jest činjenica da su “legla” dva boda na konto Hrvatske.  Sutra je novi dan i novi protivnik – za Hrvatsku često nezgodna Nizozemska u 20.45, a danas je osobito izvrsna bila Iva Slonjšak sa 29 poena, a za njom i one od kojih se to i očekuje – Ivana Dojkić 15, Josipa Silov 12 i Anita Kelava 11.

Foto: Iva Slonjšak danas je bila izvrsna protiv Čehinja / fibaeurope.com