Odličan debi Kvarnera u Jadranskoj ligi

Da s Kvarnerom ove sezone neće biti šale pokazala je i debi utakmica u Jadranskoj ligi protiv Athlete Celja, aktualnih prvakinja Slovenije. Odlično izdanje Kvarnera još je jedna potvrda da će ekipa iz Rijeke igrati na najviša postolja i to na krilima i večeras svojih dvoznamenkastih realizatorica Lee Miletić, Ivane Blažević, Monike Tomljenović i Dine Šesnić. Njima svakako treba dodati i večeras iznimno asistentski raspoložene Barbaru Perić i Ivanu Šerić.

Kvarner – Athlete Celje 85:59 (28:20, 26:12, 12:10, 20:17)

  • Kvarner: Perić 6, Romih 2 (2-2), Miletić 17 (1-2), Marjanović 2, I.Blažević 18, Tomljenović 21 (2-2), Lazarić -, Šimunović -, Šesnić 15 (1-2), Šerić 6 (2-2). Trener: Damir Rajković
  • Athlete Celje: Potočnik 7, Mišeljić, Dojkić 16 (4-5), Gwashawanhu 11 (3-4), Jakovina, Gajić -, Lešek -, Friškovec, Slonjšak 9, Prezelj 10 (2-2). Trener: Damir  Grgič

Trener Rajković započeo je s petorkom Barbara Perić, Ivana Šerić, Lea Miletić, Dina Šesnić i Monika Tomljenović. One su mu uzvratile odličnom igrom i realizacijom koja je u prve dvije četvrtine bila blizu tridesetak koševa po četvrtini. Domaće su u drugoj dionici dodatno pojačale tempo i dotukle večeras njima ni u čemu ravnopravnu ekipu iz Celja.

Damir Rajković, trener Kvarnera: “Odlično smo otvorili prvu utakmicu u MŽRKL. Ispoštivali smo sve dogovoreno. Rezultat ne bi bio tako visok, da je igrala Gajić kod Celja, ali to ne umanjuje naš uspjeh.”

Foto: Kvarner – debi zaslađen pobjedom