Očekivani poraz juniorki od Španjolske

Na otvaranju Europskog prvenstva za košarkašice do 18 godina koje se igra u Vinkovcima i Vukovaru, reprezentacija Hrvatske u vinkovačkoj dvorani upisala je poraz. U dvoboju s jednim od favorita ovog natjecanja, reprezentacijom Španjolske bilo je nerealno i očekivati moguće iznenađenje, no svakako da se rezultati gledano mogao ostvariti puno blaži poraz.

Hrvatska – Španjolska 48 :80 (15:27, 11:13, 17:7, 15:23 )

  • Hrvatsaka: Pleš 8, Butina 17, Sarjanović 0, Rački 3, Matijević 0, Chiabov 7, Periša 2, Miličević 2, Jurjević 0, Pračuk 2, Mršić 2, Bura 5. Trener: Braslav Turić.
  • Španjolska: Flores 2, Rodriguez 9, Esparcia 4, Arrojo 6, Lo 8, Lizarazu 7, Romero 15, Pujol 17, Quevedo 0, Guri 8, Sole 4, Ortis 0. Trener: Victor Lapena

Samo sedam napadačkih skokova i čak 29 izgubljenih lopti ponajviše su pridonijeli ovako visokom porazu domaćina ovog prvenstva. S druge strane, Španjolska osim što je dominirala pod svojim, bila je izrazito učinkovita i pod košem Hrvatske o čemu govori i 20 napadačkih skokova. U domaćim redovima najučinkovita je bila Inja Butina sa 17 koševa i 5 od ukupno 6 hrvatskih asistencija. S druge strane, Ariadna Pujol ima učinak od 17 koševa.

Unatoč velikom porazu, za našu reprezentaciju ključna je sutrašnja utakmica protiv Engleske. Naime, upravo će taj dvoboj prema svemu sudeći biti odlučujući za opstanak u najkvalitetnijoj Diviziji, ali i za daljnje ambicije u ovom natjecanju. Dvoboj s Engleskon na rasporedu je u 20 sati i 30 minuta u vinkovačkoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca.

Braslav Turić (Hrvatska): “Uz Rusiju i Francusku, Španjolska je jedan od favorita prvenstva, te smo znali da će biti teško učiniti nešto više. Uz to, puna dvorana na našoj prvoj utakmici kod djevojaka je donijela malu nervozu, te je rezultat u konačnici takav kakav je. Engleska? To će biti jedna sasvim druga utakmica i ne može se povezati s ovom današnjom. Dobar su sastav, ali tehnički i taktički možemo im parirati i vjerujem u uspjeh.”

Victor Lapena (Španjolska): “Ovo je otvaranje prvenstva i bilo je bitno ne učiniti pogrešku. Djevojke su odigrale izuzetno ozbiljno i to je najbitnije. Idemo utakmicu po utakmicu, a želja je svakako doći do naslova.”

 Foto: Detalj s utakmice Španjolska – Hrvatska u Vinkovcima / Snimio: u18women.fibaeurope.com

5 KOMENTARI

  1. Mislim da smo još dobro i prošli kakva je stvarna razlika između naše i reprezentacije Španjolske.Nadam se da ćemo danas protiv Engleske ostvariti pobjedu koja nam osigurava ostanak u A diviziji.Nakon toga curama će biti ipak lakše igrati…….

  2. Engleska je jaka……ali u nogometu.Očekujem danas pobjedu!Pa valjda nismo tak loši da ih ne možemo njih dobiti!?

  3. Dobro je dobiti Engleskinje zbog samopouzdanja u nastavku natjecanja no treba reći da utakmica sa Engleskom nije odlučujuća za opstanak. Budući ćemo ovako oslabljeni teško do četvrtfinala naša najvažnija tekma jest ona sedma u nizu, jer se ove godine nakon što se odigravanjem po skupinama u drugom dijelu dobiju četvrtfinalni parovi, razigrava i za plasman od 9.-16. mjesta kup sustavom kao i četvrtfinale.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime