O nastupu kadetske Hrvatske u Rezeu

U posljednjoj utakmici protiv fizički moćnije i godinu dana starije (U-17) reprezentacije Argentine, Hrvatska je upisala poraz u utakmici za treće mjesto rezultatom 64:53. Odlično raspoložena u francuskom Rezeu bila je reprezentativka Mia Vukšić koja je i zasluženo dobila mjesto u idealnoj petorci turnira. Hrvatska kadetska reprezentacija je unatoč porazu odradila zaista sjajan posao u Francuskoj. U nastavku donosimo osvrt trenera Deana Nemeca:

– U posljednjoj utakmici turnira u Rezeu igrali smo za treće mjesto sa starijom U17 reprezentacijom Argentine. Bio je to dogovorni rasplet turnira u kojem smo za treće mjesto igrali s prvoplasiranom ekipom druge skupine jer je Argentina imala raniji let avionom pa nisu mogli igrati finale s Kinom, a u nju je u toj varijanti zamijenila drugoplasirana Turska. 

U utakmicu sa starijim Argentinkama ušli smo dobro, prvenstveno obrambeno, a i napad je na momente funkcionirao bolje i organiziranije nego na ranijim utakmicama. Dobili smo prve tri četvrtine s ukupno desetak razlike te bili na dohvat pobjede. No, prvo je iz igre morala Ana Haklička zbog 5 osobnih, a potom se ozlijedila (distorzija zgloba) i Franka Zadro. Igrali smo i bez ranije ozlijeđene Nike Muhl i nažalost igračice koje su ušle kao zamjene nisu održale isti ritam i kvalitetu igre, prvenstveno u obrani. U zadnjoj četvrtini primili smo čak 28 koševa i nismo mogli odgovoriti na obrambenu agresiju Argentinki po cijelom terenu te smo postigli samo 9 poena.

Završilo je 64:53 uz konstataciju, koja vrijedi i za cijeli turnir – da ćemo u nastavku priprema puno pažnje morati posvetiti organizaciji i postavkama napadačke igre. Nadam se da ćemo sanirati ozljede Muhl i Zadro i dobiti Jurič u kontinuirani trening što su preduvjeti za dobar trenažni proces i rješavanje navedenih problema. U finalu, Kina je furiozno odigrala prvo poluvrijeme i nakon +15 potpuno pala u drugom poluvremenu što je Turska iskoristila i okrenule finale u svoju korist. Od naših igračica na turniru je najbolja bila Mia Vukšić koja je ušla i u najbolju petorku turnira, a istaknule su se jos Mandić i Ćurić obranom i skakačkom dominacijom, te Zadro, Haklička i Jelenković povremenim dobrim dionicama tijekom utakmica.”

Izvor: HKS /detalj s nastupa protiv Kine