Novi Zagreb sretniji u polufinalu od Medveščaka, Trešnjevka teško protiv Kvarnera

Novi Zagreb i Medveščak odigralu su vrlo lijepu, dinamičnu, do kraja neizvjesnu i zanimljivu utakmicu. Pobijedio je Novi Zagreb, ali je pobjeda vrlo lako mogla otići i na drugu stranu. Promašena slobodna bacanja u odsutnim trenucima utakmice (Tivić i Šeda), te posljednji napad, kojeg je Medveščak opet odigrao neorganizirano i nespretno, odlučivao je prvog finalistu Kupa Ružice Meglaj Rimac. Više sreće imao je Novi Zagreb i otišao u finale.

Novi Zagreb – Medveščak 58:57 (24:16, 11:18, 10:15, 13:8)

 • Novi Zagreb: Tadić -, Semren 6, Grizelj -, Komplet 16, Dojkić 2, Karačić 6, Jurić 8, Ivanković 10, Stojsavljević -, Kukolja,  Serjanović -, Ivezić 10. Trener: Vladimir Ivanković
 • Medveščak: Begić 8, Perić 0, Džankić 14, Tikvić 8, Borović 5, Šeda 0, Todorić 10, Tičac -, Majstorović -, Šegota -, Premasunac 12, Livajušić -. Trener: Braslav Turić

Utakmica je bila prava košarkaška poslastica za dobro popunjene tribine dvorane u Trnskom. Medveščak je imao sve – odličnu igru na terenu, publiku na tribinama na svojoj strani, ali sreća se ipak osmjehnula Novom Zagrebu. Finale prije finala dvaju ponajboljih ženskih hrvatskih košarkaških sastava ponudilo je lijepu košarkašku predstavu i prava je šteta što nije bilo izravnog televizijsklog prijenosa. Detanju statistiku možete pogledati ovdje.

Trešnjevka 2009 – Kvarner 62:54 (13:11, 10:11, 17:9, 22:23)

 • Trešnjevka 2009: Marić -, Plavljanin 8, Slonjšak 24, Jordanić 0, Belošević 2, Kelava 6, Vreš -, Rački 2, Škara 14, Dobroslavić 3, Bura 3. Trener: Dean nemec
 • Kvarner: Perić 11, Blažević -, Božić -, Đikić 6, Mršić 4, Kovačević 7, Hajdin -, Miličević -, Toone 8, Tomić 18, Milković 0, Marošević -. Trener: Goran Šućurović

Trešnjevka 2009 i Kvarner dugo su vremena igrali egal utakmicu u Trnskom. Treća četvrtina bila je presudna za konačni ishod. Čim je proradila Iva Slonjšak sa svojim dalekometnim šutevima, Trešnjevka se značajnije rezultatski odlijepila i potom utakmicu mirno privela kraju.  Detaljnu statistiku utakmice možete pogledati ovdje.

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Ulazak u finale Kup natjecanja prvi je značajniji seniorski rezultat naše ekipe koju smo formirali i selekcionirali tijekom proteklih godina, a čiji rezultatski i kvalitativni dosezi su se do sada iskazivali prvenstveno kroz uspjehe u mladim kategorijama. Rezultat je za nas velik i zato jer je ostvaren sa samo dvije seniorske igračice u ekipi i zato jer je rezultat rada i napora uloženog u trenažni proces i sa strane igračica i sa strane nas trenera, odnosno kluba u cjelini. Pokazuje put kojim treba nastaviti da dodemo do željenih trofeja u budićnosti. Realnost je to da smo jednim dijelom do prilike za igranje u finalu došli i srećom u ždrijebu, ali sreća prati hrabre i poštene radnike. Medveščak i Novi Zagreb odigrali su prema tvrdnjama svih polufinalni triler kao finale prije finala. Da točno je da su prema kvaliteti igračica i iskustvu to u ovom trenutku dvije naše najkvalitetnije ekipe, ali mi ćemo se truditi da taj odnos tijekom narednog perioda promijenimo u našu korist, a današnje finale iskoristit ćemo da najavimo to ulključenje u vrh seniorske kosarke.”

Foto: Polufinalne utakmice u Trnskom bile su i izlog reprezentativnih trenera hrvatskih ženskih selekcija (s lijeva na desno) – Gorana Šućurovića kao trenera juniorske Hrvatske,  Braslava Turića kao pomoćnika izbornika seniorske Hrvatske, Deana Nemeca kao trenera kadetske Hrvatske i seniorskog izbornika Vladimira Ivankovića / fibaeurope.com – obrada zenska-kosarka.com

Fotografije na galerijama snimio: Stjepan Spretnjak

10 KOMENTARI

 1. Koju odlicnu igru je autor vidio??? Ovo je zalosno, istina bilo je zanimljivo jer su obadvije ekipe igrale očajno ali pisati o odličnoj igri je uistinu smiješno, pa bilo je na desetke poluamaterskih poteza uz ispriku amaterima….

 2. Slažem se, leptiriću, ali treba uzeti u obzir da je, posebno Medveščaku, važnost utakmice donijela i malo nervoze. Ne treba biti prekritičan. Naša je košarka takva kakva jest. Za hrvatske trenutne prilike – ovo je bilo odlično. Za prilike od prije 10 godina, ovo nije ni nivo druge lige… Dogodine, biti ćemo sretni sa ukupno 60 koševa u polufinalu.

 3. Ma kakva nervoza, tako igraju stalno, ova odlična generacija nesumnjivo propada ili tone u ispodprosječnost. Pogledajte Tikvic,Begic,Majstorovic… bile su bolje prije par god.Nema nikakvog napretka, pa nije valjda cilj samo nešto napraviti u hrv. Čak niti pomanjkanje novca nije opravdanje za loš rad po klubovima….

 4. Ovo je istina, moj leptiriću. Zar si mislio u Trnskom gledat NBA košarku. U odnosu na sve ostale tekme u Hrvatskoj stvarno i ja mislim da je ova odskakala … ako ništa rezultatskom neizvjesnošću.. o izvedbama bi se dalo pričti

 5. I ja mislim da bi trebale kvalitetnije napredovati. Ali s kim? Gdje je individualni rad, tko bi ga izvodio, a da ne kažem platio. HKS ne briga ženska košarka, nije mu interesu…

 6. Netko je dolje spomenuo gdje je nestao individualni rad!Isto tamo gdje i Goran Bare sa svojom pjesmom “Gdje je nestao taj čovjek”.U mp3!!!
  Daj me nemojte nasmijavati i zajebavati!Baš me zanima tko od naših vrhunskih stručnjaka koji se bave ženskom košarkom može uzeti u ruke loptu i demonstrirati bez da padne prek crte,žniranca,lopte il trbuha npr.kombinaciju stražnja promjena+roling+lijevi ulaz???
  Lako je psovati,piskarati i crtkarati po tablama akcije od kojih igračice ne znaju kak se zovu.Pa zaborave i ono što znaju.
  Da individualni rad:-))))….Kaj nije lakše već od mlađe kadetskog uzrasta drati po taktici i osvajati državna prvenstva.A to kaj nakon svih tih prvenstava 90% igračica nije naučilo neke osnovne tehničke elemente koga to uopće briga!?Bitnije je 2 puta postati kadetskim prvakom Hrvatske……

 7. Kažu treneri da je na seminarima kada “izbornik” Ivankovic ima obavezu izlaganja vrlo poučno:) Navodno da ih podučava kako dočekati suparnice, izabrati hotel, odvesti na koncert itd. uistinu vrhunski stručnjak, veselim se reprezentativnim uspjesima:)

 8. Ne znam,hvala bogu pa nemam dodirnih točaka sa seminarima za košarkaške trenere.Ja sam ipak čovjek iz medija:-))

 9. A ako i, daj bože, nešto napravi, to je ionako zbog toga što će u repki imati odlične igračice koje mogu i bez njega. Svinja debela nesposobna. Ko mu samo da reprezentaciju u ruke.

 10. Iako imam svoje mišljenje o ljudima koji ne drže do svog zdravlja,pogotovo kada se radi o ljudima u sportu,naravno da je teško tvrditi da su šlang treneri bolji od onih pretilih.Ipak možda da se uvede propis da treneri A1 lige mogu biti samo oni kod kojih kad od visine oduzmeš kilažu dobiveni broj ne smije biti manji od 90?U A2 ligi se ne bi striktno držao tog pravila.Tamo naime nemaju love da se kvalitetno hrane pa jedu samo junk food.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime