Novi Zagreb prvi ovogodišnji finalist

Novi Zagreb je očekivano pobijedio Ragusu u Dubrovniku i s omjerom 2:0 u međusobnim susretima u polufinalnom doigravanju za prvakinje Hrvatske postao prvi finalist. Tako je izborio priliku da brani titulu koju je lani osvojio prvi put u svojoj povijesti.

Ragusa – Novi Zagreb 54:62 (16:15, 8:22, 16:6, 14:19)   (0-2)

  • Ragusa: Pocrnjić, Babun, K. Zarač 6, Bajramović, I. Matić 16, Tomičić, Zovko 19, Domitrović, Miloglav 13, A. Matić. Trener: Zdravko Kitin.
  • Novi Zagreb: Tadić, Semren 14, Komplet 7, Dojkić 8, Karčić 4, Jurić 2, Ivanković 8, Franić, Serjanović, Ivezić 19. Trener: Kristijan Jagatić.

Dubrovačke košarkašice prikazale su dobru igru. I u ovoj utakmici na domaćem parketu u Gospinu polju rezultatski su bile blizu Novom Zagrebu. Čak su protiv izrazitog favorita dobili prvu i treću četvrtinu, treću sa deset koševa razlike, te sve do tri minute prije kraja utakmice “prijetili” Lupicama. U 32. minuti igre rezultat je bio poravnat 43:43. Ipak mnogo iskusnija i bolja ekipa Novog Zagreba utakmicu je pobjednički privela kraju i otvorila si vrata finala. Kraj kojim su, izgleda, bili zadovoljni i jedni i drugi. Novi Zagreb jer je finalist doigravanja za prvainjea Hrvatske, a Ragusa jer je ostvarila odličan rezultat plasmanom u polufinale.

Zdravko Kitin, trener Raguse: “Naš cilj je bio doći rezultatski što bliže Novom Zagrebu i u tome smo uspjeli oba puta kod kuće ove sezone. U ligaškom dijelu smo izgubili samo s devet koševa razlike, a danas koš manje. Prvo poluvrijeme izostao je učinak Josipe Zovko u napadu, ali je bila odlična u nastavku. Uz nju su nas do ovog vrlo dobrog rezultata protiv Novog Zagreba vodile Ivona Matić i Carmen Miloglav. Međutim, svim igračicama sve čestitke, i to za sve što su napravile ove sezone, a napravile su doista puno.”

Foto: Dobar otpor Raguse aktualnim prvakinjama Hrvatske /Snimila: Martina Čubrić