Novi uspjesi Medveščakova trenerskog tandema Željko Alatović – Čedo Majstorović

Gabrijela Kolovrat, Bianca Livajušić, Nikolina Vlašić, Rea Đomlija, Ivona Leovac, Martina Rogulja, Brigita Mrkus, Patricija Kefelja, Lucija Krajinović, Doris Benović, Lara Brletić, Marta Ljubas, Klara Bišćan i Lucija Tikvicki mlađe su kadetkinje ŽKK Medveščak, kluba koji je prvak Hrvatske u ovoj kategoriji u sezoni 2015/16. Sportska direktorica Medveščaka Silva Šeda prokomentirala nam je ovaj uspjeh:

– Ova imena koja ste spomenuli pamtit će se još dugo vremena u svijetu hrvatske ženske košarke. Mlađe kadetkinje našeg kluba, sa često osporavanim trenerom Željkom Alatovićem, osvojile su zlatnu medalju na mlađe kadetskom prvenstvu koje se igralo u Zagrebu. I ne samo da su zlatne, nego su čak dvije igračice izabrane u petorku turnira: Gabrijela Kolovrat i Nikolina Vlašić. I to nije sve. Nikolina Vlašić proglašena je MVP-om prvenstva kao i najboljim strijelcem turnira sa čak 141 poen u 4 utakmice!! Da je ovo veliki uspjeh kluba nije uopće upitno, jer se pokazalo vrlo važno u klubovima imati svoj mladi pogon oko kojeg se gradi budućnost kluba. Iz sezone u sezonu, ako sve bude u redu i ova ekipa ostane na okupu, neupitni su njihovi dobri rezultati kao i činjenica kojom se možemo pohvaliti, a to je osnovna politika kluba – imati i razvijati svoje igračice od najmlađih kategorija pa sve do seniroki. Baza je tu, ostaje samo raditi i trenirati ovako vrijedno kao što to rade treneri naših mladih pogona – Alatović i Majstorović.

A da doista Željko Alatović i Čedo Majstorović sustavno rade s najmlađima dokaz su i ovogodišnja natjecanja i rezultati koje su na njima postigli. Peti i šesti razredi s Kajzerice, koje vodi Čedo Majstorović, prvaci su Hrvatske, sedmi i osmi iz Trnskog također. Već duži niz godina. Na nedavnom prvenstvu Hrvatske za uzrast U12 u zagrebačkoj Dubravi Medveščak je, opet pod vodstvom Željka Alatovića, u finalu pobijedio Trešnjevku 59:16 i osvojio prvo mjesto. Mlađe kadetkinje su prvakinje Hrvatske, kadetkinje 6. u Hrvatskoj, juniorke 5., a seniorke već treću sezonu zaredom prvakinje su Hrvatske. Imati i razvijati svoje igračice još od osnovne škole pa sve do seniorki oduvijek je bila politika Medveščaka. Pokazala se apsolutno ispravnom.

Foto: Treneri Majstorović i Alatović još su jedan naraštaj Medveščakovih cura doveli do prvakinja Hrvatske / zkkmedvescak.com