Novi predsjednik ŽKK Raguse smijenio trenera Zdravka Kitina

Zdravko Kitin, dosadašnji trener ŽKK Ragusa više neće voditi dubrovački prvoligaški ženski košarkaški klub. Razlog je otkaz što mu ga je usmeno obznanio  18. rujna Tomislav Tabak predsjednik kluba koji je prije dva mjeseca preuzeo vođenje ŽKK Ragusa iz Dubrovnika.

Smijenjeni trener Kitin nam je cijeli slučaj pojasnio ovako:

– Sve to se dogodilo 20-ak dana pred početak Prve lige, a do kada se nije napravio roster za sljedeću sezonu iako je predsjednik kluba na Skupštini Raguse prije dva mjeseca najavio borbu za vrh. Za podsjetiti je da su zadnjih godina cure iz Grada u samom vrhu hrvatske ženske košarke.

Prošle sezone Ragusa je u prvenstvu Hrvatske osvojila treće mjesto, u Kupu Ružice Meglaj-Rimac igrale su finale, a sudjelovala je u WABA ligi – regionalnoj ligi gdje su imali tri pobjede, a na ime i prezime trenera Kitina u svibnju je Ragusa sudjelovala na jakom međunarodnom turniru u Kini gdje su u 12 dana odigrali 9 utakmica protiv reprezentacije Kine, Litve i Sjeverne Koreje.

– Drago mi je da moja sjena nije došla iz sportskih razloga, a na ostale ne mogu utjecati i nije me briga. Slično je bilo i prije desetak godina kada je došao gosp. Amanović sa nekim i sadašnjim akterima u Klubu te se nadam i želim bolji završetak nego tada. Svim dobrim ljudima, koji se bave ženskom košarkom u Dubrovniku u sljedećoj sezoni želim puno dobrih rezultata i puno sreće. Pozdrav svima u Hrvatskoj ženskoj košarci od bivšeg trenera Raguse koji nije sam otišao nego ga je dvomjesečni predsjednik jednostavno otjerao – piše u svom obraćanju javnosti sad već bivši trener ŽKK Raguse Zdravko Kitin.

Kako su naše stranice otvorene za sve aktere, vjerujemo da ćemo uskoro saznati o kakvom se “prestrojavanju” radi u dubrovačkom ženskom košarkaškom klubu.

Foto: Zdravko Kitin /Snimo: T. Vlašić