Nova sezona Prve ženske lige sa deset ekipa

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza 26. kolovoza održano je izvlačenje natjecateljskih brojeva klubova Prve ženske lige za sezonu 2019/20, a ždrijebu su nazočili Franjo Šiljeg (KK Flumen Sancti Viti), Željko Alatović (ŽKK Medveščak), Vladimir Englman (ŽKK Plamen Požega), Ivan Đukić i Ivica Bolković (ŽKK Pula), Braslav Turić (ŽKK Ragusa), Neven Periša (ŽKK Šibenik), Dean Nemec i Željko Ciglar (KK Trešnjevka 2009), Marija Mazija (ŽKK Zadar), Đuro Simon (ŽKK Zagreb) te Josip Vranković, glavni tajnik HKS-a, Branko Sikirić, voditelj financija, Darko Kotaranin, povjerenik natjecanja i Vlatka Tomičić iz Povjerenstva za natjecanje.

Plasman u Prvu žensku ligu su u kvalifikacijama ostvarile igračice KK FSV-a, a s Prvom ligom su se oprostili ŽKK Brod na Savi, KK Mursa i ŽKK Podravac Gigant. U odnosu na prethodnu sezonu, osim smanjenja broja klubova sa 12 na 10 radi koncentracije kvalitete u nacionalnoj ženskoj ligi, još je nekoliko novosti. Prvi put nakon sezone 2013/14 igra se i četvrtzavršnica i to na dvije pobjede. Poluzavršnica se, kao i do sada, igra na dvije pobjede, a završnica na tri. Klubovi Prve ženske lige u sezoni 2019/20 moraju nastupati i s dvije mlađe dobne kategorije od kojih jedna obavezno mora biti U-13, a sve u cilju proširenja baze igračica.

Prve utakmice Prve ženske lige igrat će se 12. listopada 2019., a utakmice zadnjeg kola regularnog dijela predviđene su 21. ožujka 2020. godine. Raspored utakmica za sezonu 2019/20 možete vidjeti ovdje, a Propozicije Prve ženske lige za sezonu 2018/19 ovdje.

Foto: Sa ždrijeba za novu sezonu Prve ženske lige u prostorijama HKS-a/ Snimio: Marin Sušić/HKS