Njemačka u Rigi bez najboljih, korona “najjači izbornik” mnogima

Njemački košarkaški savez na svojim je stranicama obznanio kako će njihova ženska seniorska reprezentacija u treći kvalifikacijski “balon” ući znatno oslabljena. Ponajbolja njihova košarkašica Satou Sabally ozlijedila je gležanj igrajući sa svoj turski klub Fenerbahce u EuroLigi, a centar Marie Gülich, koja nastupa za Valenciju, bolesna je i ne može biti u Rigi. To isto vrijedi i za Linu Sontag. Izbornik Njemačke Walt Hopkins u reprezentaciju je stoga pozvao Fridu Bühner (Osnabruck).

Njemačku reprezentaciju, koja u trećem krugu igra protiv Hrvatske, čine: Marie Bertholdt (BC Pharmaserv Marburg), Svenja Brunckhorst (TSV 1880 Wasserburg), Frieda Bühner (Girolive Panthers Osnabrück), Jennifer Crowder (Flippo Baskets BG 74 Göttingen), Ama Degbeon (A3 Basket Umea/SWE), Leonie Fiebich (TSV 1880 Wasserburg), Luisa Geiselsöder (Landerneau Bretagne Basket/FRA), Sonja Greinacher (Arka Gdynia/POL), Alina Hartmann (CB ISLAS CANARIAS/ESP), Laura Hebecker (TSV 1880 Wasserburg), Johanna Klug (BC pharmaserv Marburg), Anneke Schlüter (XCYDE Angels Nördlingen), Emma Stach (A3 Basket Umea/SWE), Alexandra Wilke (BC pharmaserv Marburg).

  • Ne sumnjam da će se ova reprezentacija još snažnije boriti kako bismo nadoknadili odsutnost Marie, Line i Satou. Ne može se očekivati da će bilo koji igračica popuniti prazninu koju su ostavile njih tri, no učinit ćemo to zajedno kao kolektiv. Sve dok se ova skupina drži zajedno i vjeruju jedni u druge, možemo sve – izjavio je Hopkins.

Nema nikakve dvojbe da će “najjači izbornik” i u ovom trećem kvalifikacijskom krugu, trećem latvijskom balonu, biti koronavirus i od njega će ovisiti kakve će ekipe istrčati na parkete ali i u kakvim će sastavima biti stručni stožeri koji će voditi reprezentacije.

Tihomir Begić

Foto: Njemačka za treći “balon” u Rigi/ DBB