Nizozemska pobijedila Hrvatsku na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva U18

Hrvatska je na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva za juniorke u Vukovaru poražena od Nizozemki.  Bila je to utakmica sa malo koševa i puno loših šuteva. Da je netko sudio po rezultatu prvog dijela utakmice 13:19, vjerojatno bi pomislio kako se igrala rukometna a ne košarkaška utakmica.

Hrvatska – Nizozemska 34:59 (8:12, 5:7, 11:23, 10:17)

  • Hrvatska: Pleš 3, Butina 10, Sarjanović 3, Rački 8, Matijević 0, Chiabov 6, Periša 0, Milićević 0, Jurjević 0, Pračuk 0, Mršić 0, Bura 4. Trener: Braslav Turić
  • Nizozemska: Van der Wielen 0, Cornelius 4, Van Veen 5, Guijt 15, Vos 0, Fokke 0, De Jonge 0, Slim 4, Zappeij 14, Van Kleef 2, Hof 12, Ndiba 3. Trener: Remy Vincent Benjamin De Wit

Poraz protiv danas neuobičajeno loših i Hrvatskoj tradicionalno neugodnih protivnica  iz Nizozemske bio je očekivan. Međutim, takvu neefikasnu igru, kakvu su prikazale obje ekipe u prvom poluvremenu, malo je tko očekivao. Hrvatska, sa nepodnošljivo lošim šutom, sa samo dvije asistencije u cijelom meču i sa previše izgubljenih lopti (25), nije mogla ni očekivati bolji rezultat. Kad se svemu ovome doda činjenica da su nas Nizozemke i nadskakale, onda je konačni ishod utakmice bio neizbježan.

Najbolje hrvatske juniorke na ovoj utakmici u Vukovaru bile su Inja Butina sa 10 koševa, Lana Rački sa 8 i Antonija Chiabov sa šest koševa i sedam skokova. Hrvatska što prije treba zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se onima sa Turskom i Češkom i pokušati protiv njih zabilježiti pobjede koje bi ih odvele u četvrtfinale.

Foto: Matea Pleš i Josipa Bura u borbi protiv Nizozemki / Snimio: u18women.fibaeurope.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime