Nina Premasunac:Treća četvrtina nam je oduvijek specifična

Nakon Jelene Vučetić u sezoni 2013/14 hrvatska reprezentativka Nina Premasunac (186 cm, 1992) tek je druga igračica u eri MRŽKL sa dva uzastopna naslova najkorisnije igračice (MVP). Najbolja je bila u 6. kolu za predstavu protiv Triglava (21 poena, 9 skokova, 2 asistencija, 3 blokade, indeks 31) te u 7. kolu protiv Grosuplja (18 poena, 14 skokova, po 2 asistencije i osvojene lopte, 4 blokade, indeks 36).

– Čestitke za dva vezana MVP naslova kola MŽRKL, tek drugog takvog poduhvata u historiji natjecanja. Kao da vam odgovaraju utakmice protiv slovenskih klubova u kojima se izravno odlučivalo u ulasku u Top 6. I još je zanimljivo, da je Medveščak obje utakmice prelomio serijom na početku drugog poluvrijemena.

– Prije svega, hvala na čestitkama. Očito nam utakmice protiv slovenskih klubova odgovaraju, tako da je šteta što Celje nije bilo s nama u skupini, hehe. Šalu na stranu, otkako sam u Medveščaku, treća četvrtina nam je oduvijek bila specifična, te u njoj odreagiramo ili ekstremno dobro ili ekstremno loše. Ne znam koji se preokret dogodi u našim glavama i zašto, ali to je jednostavno tako.

– Sredinom prošle sezone ste se počeli vraćati nakon operacije koljena, a sada ste već glavna igračica Medveščaka i ponovo reprezentativka. Što je bilo ključno za hvatanje forme koja je po statistici možda najbolja u karijeri?

– Ne bih rekla da sam glavna igračica Medveščaka jer mislim da valorizacija nekad realno ne ocrtava nečiji doprinos. To što ja skočim ne umanjuje vrijednost playa koji prevede loptu ili beka koji igra agresivnu obranu. Ja sam po tom pitanju veliki protivnik statistike. Moram priznati da je povratak nakon ozljede za mene bio jako težak, kako fizički, tako i mentalno, ali smatram da sam jako puno naučila iz tog iskustva. Ja sam tip igrača koji uvijek ide na sto posto, a nakon te ozljede sam naučila biti strpljiva. Za hvatanje forme nakon ozljede, rekla bih da je ključno bilo vrijeme, a pozitivan stav uvijek će voditi do pozitivnih rezultata.

– Medveščak je u odnosu na prošlu sezonu izgubio tri startera. Izmedu ostalog i centarski tandem Begić-Tikvić, ali ste baš vi preuzeli kontrolu reketa. Iako ste na početku seniorske karijere u Puli igrali trojku sa dobrim vanjskim šutem, a sada ste ne samo četvorka, nego i petica?

– Naš klub ove godine igra potpuno drugačiju košarku u odnosu na prošlu godinu. Bekovi su nam sada najjača karika, a prošle godine smo imali najjaču centarsku liniju u Hrvatskoj. Naši bekovi su potpuno opravdali očekivanja, budući da trenutno u MRŽKL imamo najbolji postotak šuta za tri poena. Bravo bekovi! Istina je da sam se na početku karijere više kretala na vanjskim pozicijama, dok u Medveščaku igram više na unutarnjim. Oba načina igre pridonijela su mi budući da je moja realna pozicija u ozbiljnijoj košarci upravo četvorka, koja zahtijeva igru licem prema košu i leđima.

– Sa nekoliko novih mladih igračica (Bura, Tadić, Petrak, Tepeš) ste korak do ulaska u Top 6. Dovoljna će biti još jedna pobjeda, a prva prigoda je vodeći i još uvijek neporaženi Radivoj Korać s kojim ste lani igrali za Final-Four te u svojoj Peščenici imali meč loptu koju niste iskoristili?

– Naše mlade igračice pokazale su da su budućnost ovog kluba, te trebaju nastaviti marljivo raditi. Radivoj Korać je odlična ekipa kojom dirigira trener Miloš Pavlović uz svoju desnu ruku Sanju Mandić. Veselimo se utakmici u srijedu!

– U MŽRKL ove sezone odlićno igra i novak u tom natjecanju Kvarner. Hrvatski doprvak, s kojim ste lani za obranu naslova morali igrati svih pet utakmica finala. U novom prvenstvu ste dobili prvi derbi i možda time već najavili da Medveščak ostaje hrvatski broj 1?

– Drago mi je da uz nas, regionalnu ligu ove godine igraju još dva hrvatska kluba: Trešnjevka 2009 i Kvarner. Smatram da je regionalna liga puno kvalitetnija od hrvatske, te mislim da su se gotovo sve igračice na ovim prostorima izgradile kroz tu ligu i napredovale. Gotovo sam sigurna da ćemo se mi i Kvarner opet susresti u finalu, a do tada mi imamo vodeću poziciju.

Foto: Nina Premasunac / Snimio: Arsen  Miletić

Razgovor preuzet s portala: www.mzrkl.org