Nina Premasunac mijenja klub, ali ostaje u Italiji!

Hrvatska reprezentativka Nina Premasunac (PF 188-92) i sljedeće sezone ostati će u Italiji, ali dres Empolija zamijeniti će onim  Magnolie Campobasso.

Nina je u dresu Empolia prošle sezone upisala 26 ligaških nastupa (11.1 koševa, 9.4 skokova, 2.0 asistencija), te su stigli do četvrtfinala Play-offa gdje ih je zaustavila Passalacqua Ragusa.

Karijeru je započela u matičnoj Puli nakon čega je preselila u zagrebački Agram, a nakon toga i u Medvešćak, s kojim je osvojila 3 prvenstva i dva kupa Hrvatske, dok je u regionalnoj ligi sa Medveščakom igrala finale i osvojila srebrnu medalju u sezoni 2015/16. Također u toj istoj sezoni bila je MVP i regionalne lige i hrvatskog prvenstva. Potom je preselila  u Italiju gdje je osim Empolia igrala i za  nekadašnjeg prvoligaša  Cestistica Spezzina La Speziu te Broni.

Prošla je sve uzraste mlađih hrvatskih reprezentacija, a danas je standardna članica  seniorske reprezentacije Hrvatske s kojom sudjeluje na EuroBasket koji će se od 17. do 27. lipnja održati u Španjolskoj i Francuskoj. U kvalifikacijskom ciklusu za ovo natjecanje upisala je 3 nastupa (3.7 koševa, 3.7 skokova, i 0.7 asistencija), a prethodno je branila boje Hrvatske seniorske reprezentacije i u kvalifikacijama za EuroBasket 2017. i 2019. godine.

ŽENSKA KOŠARKA/Krešimir Dabić

Foto: Nina Premasunac s loptom /usebasket