Nina Premasunac iz Bronija seli u Empoli

Hrvatska reprezentativka Nina Premasunac (PF 188-92) nakon tri sezone napušta Della Fiore Broni ali ostaje u Italiji gdje  će od sljedeće sezone braniti boje još jednog talijanskog prvoligaša  Empolia.

Sezona 2019/2020 za Ninu je bila vrlo teška,  ispunjena brojnim usponima i padovima te u konačnici i ozljedom zbog koje je propustila dio utakmica i nije uspjela ponoviti igre koje je pružala prethodnih sezona u dresu Bronia. U 11 ligaških nastupa prosječno je ostvarivala učinak od  7.7 koševa, 7.0 skokova, 1.1 asistencija, 0.6 osvojenih lopti i 0.6 blokada po susretu.

Karijeru je započela u matičnoj Puli nakon čega je preselila u zagrebački Agram, a nakon toga i u Medvešćak, s kojim je osvojila 3 prvenstva i dva kupa Hrvatske, dok je u regionalnoj ligi sa Medveščakom igrala finale i osvojila srebrnu medalju u sezoni 2015/16. Također u toj istoj sezoni bila je MVP i regionalne lige i hrvatskog prvenstva. Nakon toga preselila je u Italiju gdje je prije dolaska u Broni branila boje tadašnjeg prvoligaša Cestistica Spezzina La Spezie.

Prošla je sve uzraste mlađih hrvatskih reprezentacija, a danas je standardna članica hrvatske seniorske reprezentacije s kojom trenutno sudjeluje u kvalifikacijama za EuroBasket 2021. godine koji će se održati u Francuskoj i Španjolskoj, te je u utakmici protiv Latvije u kojoj je upisala za sada jedini nastup u ovim kvalifikacijama  postigla 2 koša uz jednu osvojenu loptu, a prethodno je branila boje hrvatske seniorske reprezentacije i u kvalifikacijama za EuroBasket 2017. i 2019. godine.

Krešimir Dabić

Foto: Nina Premasunac ostaje igrati u talijanskoj Serie A1/ broni