Nina Dedić iz San Martina di Lupari u Molisanu Campobasso

Nakon što su Mia MašićIvana Tikvić i Nina Premasunac branile boje talijanskog ženskog prvoligaša La Molisana Magnolije Campobasso, još jedna Hrvatica dolazi u taj klub. To je Nina Dedić koja će u Italiji igrati treću uzastopnu sezonu. Dres prošlosezonske ekipe San Martino di Lupari zamijenila je dresom Magnolie Campobasso.

NIna Dedić u dresu San Martina di Lupari upravo protiv svog novog talijanskog kluba Molisana Campobasso

U sezoni za nama Dedić je za Fila San Martino di Lupari odigrala 26 ligaških utakmica i prosječno postizala 9.9 poena i 6.3 skokova po utakmici, a klub je sezonu okončao na devetom mjestu te nije izborio plasman u Play-off.

Dvadesetšestogodišnja Splićanka kroz dosadašnju inozemnu karijeru igrala je još u Švedskoj za A3 Basket Umeu, s kojom je 2019. godine bila prvakinja Švedske, potom poljske timove Katarzynki Toruń1KS Ślęza Wrocław i talijanski PF Broni, dok je na domaćim parketima branila boje Splita i Zadra.

Što se reprezentativne karijere tiče bila je dio U20 reprezentacije Hrvatske, na EP-u divizije B u Crnoj Gori 2016. godine (7. mjesto). U sedam odigranih utakmica na tom turniru prosječno je bilježila  učinak od  5,9 poena, 5,6 skokova i 0,7 asistencija.

Bila je u sastavu seniorske reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za EuroBasket 2021. u Španjolskoj i Francuskoj, kao i u kvalifikacijama za Eurobasket 2023. u Sloveniji i Izraelu, ali nije upisala nastup.

Ženska košarka

Grafičko rješenje: FB Magnolia Campobasso/ Foto: Carlo Silvestri