Nika Mühl nominirana za najbolju razigravačicu NCAA lige

Nekadašnja košarkašica zagrebačke Trešnjevke Nika Mühl, koja u američkoj sveučilišnoj ligi (NCAA) brani boje UConna (Sveučilište Connecticut), dobila i veliko priznanje – postala je jedna od pet nominiranih za nagradu Nancy Lieberman, koja se svake godine uručuje najboljoj razigravačici u američkoj ženskoj sveučilišnoj košarci.

Nika Mühl sa svojom 21 godinom mlada je i iznimno perspektivna košarkašica koja već treću godinu izvrsno igra u američkoj ženskoj sveučilišnoj košarci. Ona je na posljednjoj utakmici postavila novi rekord UConna po broju asistencija u sezoni, premašivši učinak legendarne Sue Bird, četverostruke WNBA i svjetske te peterostruke olimpijske prvakinje i jedne od najboljih košarkašica svih vremena, koja je spomenuto priznanje osvajala čak tri puta.

Podsjetimo da je Nika Mühl prošle sezone proglašena najboljom obrambenom igračicom konferencije Big East, a ove je dobila priliku u startnoj petorci nakon ozljede Bueckers. S prosjekom od 7.9 asistencija druga je u cijeloj ženskoj NCAA ligi. Mühl je u pobjedi Huskiesa nad ekipom Xaviera 60:51 imala sedam asistencija, a trećom je, već u prvoj četvrtini, premašila rekord Sue Bird od 231 asistencije u sezoni. Kako sezona još nije završila broj Nikinih asistencija sigurno će se još povećati.

Ženska košarka/tb

Grafika: Nika Mühl i njena nominacija za razigravačicu NCAA