Nica: Naše kadetkinje bolje od Ruskinja

Hrvatska reprezentacija U16 od 5.  do 7. srpnja nastupa na međunarodnom turniru “Laure Ecard” u Nici uz sudjelovanje domaćina Francuske, te Rusije i Nizozemske. Turnir je vrlo jak i bit će našim kadetkinjama generalna proba pred nastup na EP u Bugarskoj od 1.do 11. kolovoza. U prvom kolu turnira naše kadetkinje igrale su protiv kadetkinja Rusije i zabilježili prvu pobjedu.

Rusija – Hrvatska 72-75 (25-17, 13-19, 16-21, 18-18)

  • Rusija: Zavialova 3, Burovaya 2, Abaidullina 6, Zaytseva, Shataeva, Bespaltseva, Kurilchuk, Frolkina E. 5, Vadeeva 20, Glonti, Musina 24, Frolkina O. 8, Zakakova 4
  • Hrvataka: Jordanić 6, Goleš 6, Slonjšak 13, Bilić, Stojsavljavić 4, Belošević 2, Dojkić 34, Mijatović, Kukolja, Kelava 4, Dobroslavić 6, Marić.

Trener kadetkinja Dean Nemec samo za čitatelje zenske-kosarke.com do u detalje je opisao utakmicu: “Bila je to vrlo teška utakmica u kojoj su sve igračice koje su nastupile dale maksimum mogućnost u ovom trenutku kad se još uvijek nalazimo u prvom dijelu priprema za EP. Ruskinje su u prvoj četvrtini stvorile 8 poena prednosti prvenstveno zahvaljujući našoj lošoj i na momente zbunjenoj igri u obrani. Nakon toga sredili smo se obrambeno i skakački te počeli uspješnije braniti dva ruska centra Vadeevu i Musinu koje su i najbolje igračice ruske ekipe. Time smo dobili više lakih poena u kontranapadu, a i otvorili smo nekoliko uspješnih šuteva za 3 poena Dojkić, Dobroslavić i Slonjšak. Pozicioni napad odlično je igrala danas naša najbolja igračica Ivana Dojkić koja je sa 34 koša za 32 minute odigrala odličnu utakmicu i bila općenito najbolja igračica utakmice.

U drugom poluvremenu oko sredine treće četvrtine došli smo i do največe prednosti od 7 koševa, ali tada Ruskinje postavljaju zonu sa kojom smo se mučili do pred sam kraj utakmice kada smo sve odveli na svoj stranu tricama Dojkić i Dobroslavić. U našoj ekipi još su se istaknule Slonjšak, koja večeras nije imala šuterski dan, ali je zato bila naša najbolja skakačica sa 11 ostvarenih skokova, te Kelava koja je, uz Stojsavljević, Dobroslavić i Belošević, dobila tešku bitku sa ruskim centrima u reketu. U konačnici agresivnom igrom prisilili smo protivnice na čak 27 izgubljenih lopti nasuprot naših 15.

Nakon pobjede možemo biti vrlo zadovoljni što niti nakon 8 odigranih utakmica od početka priprema još nismo poraženi a pobjeda protiv Ruskinja uvijek sugerira da ta generacija može do dobrog rezultata na EP. Ne treba dakako zapadati u euforiju ali dobili smo ovom pobjedom potvrdu da smo na dobrom putu i da se pripremamo na pravi način”.

Večeras Hrvatska igra s domaćinom Francuskom koja je u prvom kolu pobjedila Nizozemsku 87:41. Bit će to još jedna teška utakmica za naše kadetkinje u kojoj će morati dati maksimum da bi bili konkurentni i nastavili pobjednički niz.

Foto. Nakon osvojenog turnira 5 gradova, odlično započele i u Nici / Snimio: R.R.Slonjšak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime