Nevjerojatan poraz juniorki Hrvatske protiv Ruskinja

Umjesto da su riješile utakmicu u regularnom dijelu, juniorke Hrvatske odvele su je u produžetak i u njemu izgubile od reprezentacije Rusije. Poraz za nepovjerovati pogotovo stoga što je Hrvatska odigrala odličnu utakmicu, cijelo drugo poluvrijeme bila u predsnosti. Jedno vrijeme čak i u dvoznamenkastoj, ali kako se utakmica bližila kraju uporne Ruskinje su sustizale rezultat i stigle ga. Doduše, Hrvatska je imala zadnji napad, ali se Nika Mühl nije odlučila na ulaz na koš nego je desno poslužila Ćurić koja je pogodila, ali, nažalost, vrijeme je bilo tren prije isteklo. Doista ostaje veliki žal što Hrvatska nije pobjednički izišla iz ovog susreta i otišla u četvrtfinale. Ovako to su i sretno i spretno učinile Ruskinje.

Rusija – Hrvatska 83:81 (19:19, 15:14, 13:25, 25:14, 11:9)

  • Rusija: Siamkina 11,  Bobrik 23, Kuzmitskaia -, Kord 3,  Andreeva 9, Filimonova 8,  Strebkova 10,  Goncharova -,  Rodionova -,  Krymova 6,  Godunova 8,  Andrushchenko 5
  • Hrvatska: Vukšić 28, Poljac -, Bilić 2, Haklička 2, Savić 7, Mühl 19,  G.Grizelj 0,  Mandić 2, Bošnjak 9, P.Jurić 4, J.Jurič 6, Ćurić 2.

Hrvatska će dalje igrati za poredak od 9. do 16. mjesta, a sljedeći protivnik bit će joj reprezentacija Izraela koju je danas Latvija pobijedila 74:58.

Foto: Poraz za nepovjerovati – Hrvatice su u suzama napustile Skenderiju / fiba.basketball.com