Neočekivan poraz kadetkinja od Nizozemske

Hrvatske kadetkinje su na 4. memorijalnom turniru Laure Ecard u Nici neočekivano izgubile od Nizozemske mada početak utakmice nije sugerirao takav rasplet događaja na parketu. Rekli bismo – poraz za opomenu da nema lakih protivnika i da se utakmica igra do posljednje sekunde.

Hrvatska – Nizozemska 63:66 (27:12, 11:16, 10:10, 15:28)

  • Hrvatska: Jordanić 6,  Goleš 0, Slonjšak 13, Bilić 0, Stojsavljević 7, Belošević 3, Dojkić 18, Mijatović 3, Kukolja 0, Kelava 8, Dobroslavić 3, Marić 2. Trener: Dean Nemec
  • Nizozemska: Kallenberg , Slim 1, Buderman 3, Van Vivimen 6, Ndiba 10,  Pruys 0,  Kantebeen 18, Westerrik 9, Van Schie 8, Bouman 0, Steggink 11, Westerberg -. Trener: Bart Sengers

Naše cure odlično su otvorile utakmicu i prvu četvrtinu uvjerljivo riješile u svoju korist 27:12. U tim trenucima činilo se samo s koliko ćemo razlike dobiti Nizozemsku, tradicionalno “nezgodnu” reprezentaciju svim našim uzrastima. Međutim, kako je utakmica odmicala, tako su “pohvatale” konce igračice Nizozemske. Drugu su četvrtinu riješile u svoju korist, treću igrale neodlučeno, a u četvrtoj su Hrvatskoj očitale pravu lekciju i dobile je 28:15. Ono što zabrinjava jest broj ofenzivnih skokova Nizozemki gdje su nas “duplirale” ali i otvorile pitanje, zapravo bolnu točku kadetske selekcije Hrvatske, a to je centarska linija. Kako će sve to funkcionirati bez Vreš i Molnar i hoće li na svojim plećima europsko prvenstvo moći iznijeti Anita Kelava i nedovoljno iskusna Andrea Marić. Vremena do prvenstva još ima dosta i sigurno će na ovom dijelu Hrvatska morati poduzeti neke stvari. I smanjiti broj loših dodavanja i drugih pogrešaka u igri.

Opet nam je bila najefikasnija vanjska linija – Ivana Dojkić 18 i Iva Slonjšak 13. Nadskakale su nas Janis Ndiba (15) i Laura Westerrik (10), a naš koš punile Asa Kantebeen 18 i Laura Steggink 11.

Turnir je inače bio sa dosta iznenađenja – Hrvatska je u prvoj utakmici dobila Rusiju, Rusija je sinoć dobila Francusku, a Hrvatska izgubila od najlošije ekipe na turniru – Nizozemske.

Ivana Dojkić bila je prvi strijelac turnira, a za najbolju igračicu turnira  proglašena je Ruskinja Raisa Musina koja je visoka 190 centimetara, igra poziciju četvorke, postiže trice i vrlo je uspješna u igri pod košem, a ’98. je godište. Dakle godinu dana mlađa od godišta koje ove godine igra EP.

4 KOMENTARI

  1. Mijenjam 10 minuta EP za 10 dana Crikvenice.
    Cijenjene ponude molim slati na op.

  2. Kažu nemamo centara, a ja jednu 97. kojoj je sigurno bilo mjesto na širem spisku gledam svaki dan na treningu. istina je tek da nema 190 i nešto, nego je samo (naravno bez tenisica)186cm, al zna igrati, no tko joj je kriv kad njezini treneri ne znaju lobirati. Već dvije godine igra A2 ligu i već 5-6 godina razne MK, Kad i JUN državne poluzavršnice i završnice al nije dovoljno. Ma bolje je šutit, a imam i pametnijeg posla, (samo gdje ću nać pameti za obaviti ga 🙂 ) Kod nas kažu: “ostario pameti se nije naučio”

  3. Već neko vrijeme je u modi u reprezentacije pozivati strance i strankinje.Možda smo i ovdje mogli tako reagirati i pod naše bolje pozvati kakvu SAD kadetkinju?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime