Nemec: S mislima na ključnu utakmicu

Uoči današnje utakmice u Sarajevu, koju juniorska reprezentacija Hrvatske (U18) igra protiv Italije, htjeli smo čuti trenera Nemeca što on kaže o dosadašnjem tijelu Europskog prvenstva i nastupima naših juniorki te što očekuje od današnjeg susreta s Italijom.

– Nakon dva kola  imamo pobjedu i poraz na EP i mogu reći da je to u skladu sa našim očekivanjima i planom koji smo zacrtali. Sa Njemicama definitivno smo imali rezultatski loše prvo poluvrijeme, međutim teško je bilo što učiniti ako protivnik šutira 11/8 trice u 20 minuta. Drugo poluvrijeme smo dobili i bili puno zadovoljniji prikazanim. Jučer smo se dobro psihički i taktički pripremili i igračice su u velikoj mjeri sve ostvarile na terenu u trenutku kad je pobjeda bila imperativ i ja im na tome čestitam jer su pokazale kvalitetu i zrelost. Sa Italijom danas treba pametno jer kalkulacije nam ne daju puno izgleda da možemo do drugog mjesta u skupini, a istovremeno treba razmišljati o ključnoj utakmici osmine finala i o tome da u toj utakmici naše najvažnije igračice budu spremne i odmorne za igru na pobjedu.

Prošle godine na Europskom prvenstvu za juniorke, koje je igrano u Udinama, prvak je bila Njemačka, druge su bile Španjolke, a treće Mađarice. Hrvatska je zauzela 9. mjesto, a 10. je bila Italija. I na tom prvenstvu igrale su Italija i Hrvatska. Hrvatska je pobijedila 69:54, a izvrsnu utakmicu odigrala je tada Nika Mühl koja je postigla 20 koševa (8 skokova i 9 asistencija) uz valorizaciju 35.

Tihomir Begić

Foto: Dean Nemec i njegov pomoćnik Petar Zlatoper na jučerašnjoj utakmici protiv Belgije / fiba.basketball.com