Nemec: Nismo bez šansi protiv Mađarske

Pred četvrtfinalnu utakmicu europskog prvenstva za kadetkinje u Bugarskoj, a poslije laganijeg treninga što su ga imali danas kada je natjecateljska pauza, upitali smo trenera Nemeca kako on ocjenjuje dosadašnji nastup kadetske reprezentacije Hrvatske i kako gleda na sutrašnju utakmicu protiv Mađarske?

– Uoči četvrtfinala mogu reći da smo na ovom prvenstvu do sada dobili sve utakmice koje smo trebali dobiti prema kvaliteti i potencijalu reprezentacije. Dakle, nismo imali niti jedan podbačaj ili loš dan. Porazi od Španjolske i Rusije ipak su se dogodili od reprezentacija za koje moramo napraviti ili odigrati nešto ekstra da ih pobjedimo. No, ako želimo ovdje učiniti nešto veliko i značajno, sad je došlo vrijeme da postignemo tu ekstra kvalitetu i ostvarimo prvu veliku pobjedu. Mađarice su jaka ekipa, prvenstveno zahvaljujući 194 cm visokom centru Virag Kiss, koja čini razliku i stvara njihovu ekstra kvalitetu. No, smatram da nisu nepobjedive i nikako nismo bez šansi u sutrašnjoj utakmici. Mislim da imamo bolje vanjske igračice od njih i ako riješimo igru u reketu i skok bit ćemo na korak do polufinala. Naravno to nije lako, ali četvrtfinala na EP-u se igraju jednim dijelom na kvalitetu i taktiku koju smo pripremili, ali nakon toga prvenstveno na srce i motiv i očekujem da će igračice sutra dati 110 posto svojih mogućnosti u utakmici svojih dosadašnjih košarkaških karijera – rekao nam je trener Dean Nemec koji je danas sa svojim pomoćnikom Šimom Vidakovićem analizirao  igru mađarske reprezentacije i slagao taktiku za važnu četvrtfinalnu utakmicu.

 Foto: Sutra je vrijeme za najbolje izdanje svih kadetkinja protiv Mađarske /Snimio: Fiba Europe

1 KOMENTAR

  1. Sritno vam bilo, cure! Boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka! Ostavite srce na terenu pa kako god bude na kraju. Nemojte bi mlakonje ko Hrvatska protiv Škotske u Maksimiru!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime