Nemec, Jacović, Bralić i Majstorović

U Zagrebu je 14. ožujka 2023. održana 31. sjednica Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza na kojoj je donesena odluka o imenovanju glavnih trenera ženskih reprezentacija mlađih dobnih kategorija za akcije koje predstoje u 2023. godini. Evo tko će, prema toj odluci, voditi naše mlađedobne reprezentacije:

  • STIPE BRALIĆ – Ženska mlada seniorska reprezentacija (U20)
  • DEAN NEMEC – Ženska juniorska reprezentacija (U18)
  • TATJANA JACOVIĆ – Ženska kadetska reprezentacija (U16)
  • ALMA MAJSTOROVIĆ – Ženska mlađa kadetska reprezentacija (U14)

Podsjetimo na sljedeće:

  • SENIORSKA REPREZENTACIJA – poznato je da se seniorska reprezentacija nije uspjela kvalificirati na EuroBasket 2023. godine koje se ovog ljeta održava u Sloveniji i Izraelu. Izbornik je bio Stipe Bralić.
  • MLADA REPREZENTACIJA (U20) – oni su u B Diviziji prošlog ljeta igrali u Skoplju. Osvojili su predzadnje, 17. mjesto, a izbornica im je bila trenerica Raguse Cvetana Matić. Craiova, Rumunjska – 28. srpnja do 6. kolovoza mjesto je i vrijeme gdje će na ljeto 2023. igrati u skupini C u kojoj su još: Nizozemska, Slovenija i Kosovo
  • JUNIORSKA REPREZENTACIJA (U18) – također su u B Diviziji, a na Europskom prvenstvu prošlog ljeta osvojili su peto mjesto u Sofiji. Trener im je bio Dean Nemec. Ova reprezentacija svoje Europsko prvenstvo igra opet u Sofiji, Bugarska – 30.  lipnja do 9. srpnja u skupini A u kojoj su još: Nizozemska, Danska, Island i Sjeverna Makedonija.
  • KADETSKA REPREZENTACIJA (U16) – ova nam je reprezentacija jedina u A Diviziji, elitnom razredu europske reprezentativne košarke. Prošlog ljeta su u Portugalu, u Matosinhosu, osvojili 3. mjesto i brončanu medalju, a glavna trenerica im je bila Tatjana Jacović. Na ljeto svoje Europsko prvenstvo igraju u Izmiru, Turska  – 11. do 19. kolovoza. U skupini su C sa Italijom, Poljskom i Izraelom.
  • MLAĐA KADETSKA REPREZENTACIJA (U14) – na 16. Slovenia Ballu koji već godinama slovi za neslužbeno prvenstvo Europe prošle je godine nastupilo sedam ženskih reprezentacija, a osim Hrvatske tu su bili i domaćini, zatim Bugarska, Mađarska, Poljska, Izrael i Bosna i Hercegovina. Hrvatska je na kraju turnira zauzela ukupno četvrto mjesto. Glavna trenerica im je bila Alma Majstorović.

Ženska košarka

Foto: HKS ukazao povjerenje Braliću, Nemecu, Jacović i Majstorović