Nemec i Turić uoči posljednjeg kola prvog dijela Prve ženske lige

Bez obzira što još nije odigrano posljednje kolo prvog dijela Prve ženske lige, već sada je jasno kako je jesenski prvak Trešnjevka 2009 a da je Medveščak, aktualni prvak Hrvatske i pobjednik Kupa Hrvatske, drugoplasirana ekipa. Taj primat Trešnjevka je zaradila pobjedom nad Medvešćakom na njegovu parketu i doista bi se trebalo dogoditi pravo sportsko čudo pa da ove dvije ekipe i ove sezone ne razigravaju o naslovima i u Prvenstvu i u Kupu. Trenera Nemeca dobili smo u Istanbulu gdje je Trešnjevka u sklopu WABA lige očitala lekciju tamošnjoj ekipi Istanbula 64:58, a s trenerom Medveščaka razgovarali smo uoči utakmice iste lige koju je Medveščak izgubio na domaćem terenu u Zagrebu 54:73 od bugarske Montane.

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Prvi dio sezone za nas je dakako završio uspješno. Moram priznati čak i neočekivano uspješno jer prvo mjesto bez poraza u Prvoj ženskoj ligi, kao i plasman u Super ligu Btravel WABA lige nismo očekivali. U prvenstvo smo u odnosu na prošlu sezonu ušli oslabljeni za neigranja Ane Lelas ali i sestara Galić. Oslonili smo se na pet igračica Katavić, Erjavec, Kostić, Pavić i Muhl kojima su u najjačim utakmicama pomogle još kadetkinje Zadro i Savić i nešto manje Ujević, Sorić, Bilić, Turkalj i Vujadinović. Očito akumulirani rad iz zadnje dvije sezone i ljetnih reprezentativnih akcija kadetkinja i juniorki dao je veliki zamah tim igračicama i postigli smo najbolje rezultate u povijesti kluba.

U drugom dijelu hrvatskog prvenstva i WABA lige očekuje nas vrlo težak posao potvrde ovih rezultata. Vjerujem u igračice. Pokazale su da imaju nešto posebno u sebi i da mogu daleko i visoko. Moramo ipak zadržati poštovanje i respekt prema starijim i iskusnijim protivnicama, ali istovremeno još jače trenirati, pametnije igrati i imati vjere i drskosti da krenemo i prema trofejima i završnicama natjecanja. To nisu mali i laki ciljevi, ali pobjede u utakmicama su uspjesi, a pobjednici su oni koji konačno uspiju. No, malo ih je koji uspiju zato jer je teško. Od svojih igračica stoga očekujem dodatni napor i još bolje igre koje bi nas mogle odvesti do kraja za što vjerujem da imaju kvalitete.”

Braslav Turić, trener Medveščaka: “U prvom dijelu sezone smo imali dva natjecanja (Kup još nismo igrali). U prvenstvu Hrvatske imamo 8 pobjeda i jedan poraz od Trešnjevke. Taj poraz nas je iznenadio bez obzira što Trešnjevka ove sezone igra dobru košarku. Mislim da smo ušli malo opuštenije u tu utakmicu i to nam se osvetilo, Nitko od nas u timu nije to očekivao. To nam je opomena za buduće utakmice sa njima, u kojima ćemo, nadam se, biti kvalitetniji.

WABA ligi imamo 4 pobjede i 4 poraza. Na početku smo zakazali u utakmicama sa Partizanom i Kraljevom u gostima. Cilj nam je bio drugi krug, tj. ulazak u Superligu, koji smo ostvarili. Regionalnom ligom sam za sada zadovoljan, pogotovo što ćemo uz još dvije neodigrane utakmice, dobiti 8 kvalitetnih i jakih utakmica. Problem koji nam se dogodio u ovom dijelu, je ozljeda Ane Petrak, koja će sigurno dva mjeseca biti izvan parketa, a ona je bitan faktor u našoj igri.”