Nemec i Jagatić nakon finala prvenstva Hrvatske za juniorke

U juniorskom finalu prvenstva Hrvatske za žene, koje je bilo repriza prošlogodišnjeg, sastali su se Trešnjevka 2009 i Novi Zagreb.  Dean Nemec imao je na raspolaganju mladu i perspektivnu ekipu koju su, unatoč tome što su juniorke, činile košarkašice sa dosta seniorskog staža. Naime, igrale su značajne uloge u A1 ligi Hrvatske kao što je isti takav slučaj i kod Novog Zagreba. Rački, Slonjšak, Kelava, Bura, Jordanić, Bura, Dobroslavić s jedne strane i Dojkić, Stojsavljevuić, Sarjanović s druge. Ivana Dojkić i s euroligaškim iskustvom. No, kako su svoje ekipe u ovogodišnjem finalu vidjeli oni koji su ih vodili. Kristijan Jagatić i Dean Nemec. Srebreni i zlatni hrvatski juniorski trener ove sezone.

Kristijan Jagatić, trener Novog Zagreba: “Prije svega čestitke trenerima i ekipi Trešnjevke na zasluženom juniorskom zlatu. Čestitke i mojim djevojkama koje nisu odustajale do kraja utakmice i koje su vjerovale da mogu iznenaditi favoriziranu ekipu Trešnjevke. Mislim da smo skupo prodali svoju kožu i da smo do kraja prijetili Tresnjevci iako smo imali svojih problema sa ozljedama Martine Marošević i Diane Grizelj.  Sa njima bismo mogli pružiti veći otpor. Valja naglasiti da smo igrali sa curama koje prošle godine nisu ni bile u juniorskom sastavu. Tu mislim na Nikolinu Macan, Ivonu Franić, Doris Grizelj, Mateu Bilić Pavlinović i Mateu Tadić a koje su u ovom finalu dobile velike uloge i zavidnu minutažu. Treba reći i da smo oslabljeni neigranjem Darije Mijatović, koja se ozlijedila u reprezentaciji,  a koja bi nam jako pomogla na jučerašnjem finalu,  te odustajanjem od košarke Anje Kukolje i Lee Čuture. Isto tako,  oslabljeni smo za jednog od najboljih ženskih trenera Željka Ciglara,  kojem zahvaljujem na mentorstvu. Uz sve ove pehove naš dobar otpor na jučerašnjoj utakmici, dobija još više na značaju. Svakako treba pohvaliti Ivanu Dojkić i Tihanu Stojsavljević koje su cijele godine trenirale i putovale sa seniorkama i koje su nam se priključile na kraju natjecanja i uvelike pomogle u osvajanju srebra. Ovdje treba i spomenuti i pohvaliti Niku SarjanovićMaju Marošević koje su jedine izlazne juniorke u našem sastavu i kojima predstoji seniorska košarka. Posebna priča u našoj juniorskoj ekipi je Matea Tadić. To je dijete 99. godište, koje već ima toliko utakmica u nogama i koja svakom utakmicom pokazuje svoj talenat i koja se nosi sasvim korektno sa puno starijim djevojkama od sebe. Ona je projekt ovog kluba i nadamo se da će se razvijati kako mi u klubu zamišljamo. Nadamo se da će joj kadetska reprezentacija Hrvatske biti nagrada za ovu tešku i dugačku sezonu. I da,  zahvaljujem se i punoj dvorani KD Cedevita, koja je jučer navijala i nagrađivala svaki dobar potez juniorki jedne i druge ekipe.”

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009.: ” Finale juniorskog prvenstva ovog vikenda države bilo je za nas treće finale ove sezone. Prvo u Regionalnoj kadetskoj ligi u Podgorici protiv Crvene zvezde osvojili smo. Drugo u Kupu protiv Novog Zagreba izgubljeno je protiv starije i iskusnije ekipe. Pobjedom u ovom finalu juniorki skor u finalima smo doveli u pozitivu i sezonu završili osvajanjem prvog mjesta u juniorskoj konkurenciji u Hrvatskoj što je bio prvenstveni cilj ove generacije. Treba reći da smo ove godine obranili dva prva mjesta od prošle godine u Regionalnoj kadetskoj ligi i na juniorskom prvenstvu Hrvatske. Obraniti osvojeno uvijek je značajan poduhvat i na tome čestitam svojim igračicama koje su podnijele velike napore u ovoj sezoni igrajuči seniorsku, kadetsku i juniorsku ligu u isto vrijeme, te su u svim konkurencijama igrale za plasman u vrhu. Samo finale bilo je sa naše strane odigrano solidno. Nije to bila predstava u kojoj smo oduševili, ali već sam naglašavao teško je u kontinuitetu od rujna do svibnja igrati na visokom nivou sportske forme. Rekao bih da smo u ovom finalu igrali dovoljno dobro da pobjedimo što je i bio prenstveni cilj. Protivnik nam je ponudio veliki broj šuteva izvan linije za tri poena. Obično ih pogađamo sa većim postotkom, ali finale je finale i uvijek je prisutna trema, a pogotovo je pritisak prisutan kad moraš opravdati ulogu favorita. Razliku smo napravili u obrani, a podbacili smo jednim dijelom u skoku u obrani gdje smo mogli i bolje i uvjerljivije. S naše strane najbolje u finalu bile su Iva Slonjšak, Anita Kelava i Dora Jordanić, koje su ovaj puta napravile razliku u odnosu na protivnika. Ostale su odlično pratile i pokazali smo da imamo najjači kolektiv što mi je kao treneru ipak najvažnije. Čestitam Novom Zagrebu na borbenoj i hrabroj igri. Mislim da su finale učinili boljim, uzbudljivijim i kvalitetnijim za punu dvoranu Cedevite na Velesajmu. U slijedećoj sezoni čeka nas prelazak cijele ove ekipe u seniorsku košarku. Želja je igrati hrvatsko A1 prvenstvo i seniorsku Regionalnu ligu za što će nam trebati još bolji trenažni rad i sve igračice koje želimo zadržati i nastojati doći za koju sezonu u priliku da kadetske i juniorske naslove pretvorimo u seniorske. To je proces kojem težimo. Za sada uspjevamo, a učinit ćemo sve da ga i nastavimo.”

Foto: Iva Slonjšak i Dean Nemec iz kadetskih reprezentativnih dana – Trešnjevkin dirigent igre na parketu i s klupe / Fibaeurope.com