NBA prvaci San Antonio Spursi u rukama žene

Tko kaže da žena ne može biti trenerica i to u najboljoj ligi na svijetu! Evo, nakon prve Lise Boyer, koja je bila u NBA suradnica u Cleveland Cavaliersima, američka košarkašica trideset i sedmogodišnja Becky Hammon imenovana je za pomoćnicu trenera i to u NBA prvacima San Antonio Spursima. Tako je postala druga žena koja će sjediti na trenerskoj klupi u NBA ligi i koja će trenirati i velikog Parkera i raditi uz trenersku košarkašku legendu Gregga Popovicha. Inače, ona je igrala  za San Antonio Starse, koji se natječu u WNBA ligi u kojoj je za 16 sezona postizala prosječno 12 koševa i imala četiri asistencije po utakmici. Nakon ozljede koljena prošle godine trenirala je sa Spursima, a njezine vrijednosti i kao osobe i kao košarkašice iznimno je cijenio Popovich, koristio se njenim savjetima koje je davala na sastancima stručnog stožera kluba.

 – Gledajući je kako je prošle sezone radila sa nama,sretan sam što će se pridružiti našem stručnom stožeru. Njezine sposobnosti kad su u pitanju međuljudski odnosi, košarkaška inteligencija i radna etika bit će od velike koristi Spursima – izjavio je trener Popovich.

Becky Hammon, bek šuter, visoka 175 cm, ima američku i rusku putovnicu, igrala je za ruske ekipe Spartak Moskva, Nadezhda, CSKA i jedno vrijeme u španjolskoj ekipi Ros Casares. I, naravno, u WNBA za San Antonio Starse.

Foto: Becky Hammon