Naše u Turskoj: I Jelavić i Lelas i Mazić pobjedom okončale prvi dio prvenstva

I prvi dio prvenstva u Turskoj je završen. Sve naše košarkašice i njihovi klubovi pobijedili su, a kakvi su im pojedinačni učinci bili?

Anđa Jelavić i Konak dobili su Ankaru na svom parketu 71:61. Anđa je kao članica prve petorke igrala 27 minuta, postigla šest koševa i držala tempo utakmice na visokoj razini. Bila je među najboljima u ekipi, čak osam skokova je imala, odlično asistirala (5), ukrala tri lopte i bez obzira na jednu promašenu tricu i malo lošiji šut za dva poena (2-5), doprinos Anđe Jelavić novoj pobjedi Konaka vrlo je značajan. Nakon prvog dijela sezone Konak je od 14 ekipa 11. sa pet pobjeda i osam poraza koliko ima i devetoplasirani Besiktas, ali i 12. Canik.

Ana Lelas i Mersin pobijedili su 77:50 bivšu ekipu Jelene Ivezić – Antakyju. Nije počela u prvoj petorci, ali je svojih 19 minuta odigrala na njoj svojstven način. Kad je ušla, pogodila je stopostotno šutirane trice (3-3), s crte slobodnih bila isto takva (2-2), a za dva poena 2-7. zaustavila se na 15 postignutih poena. Imala je tri skoka, dvije asistencije i malo previše izgubljenih lopti – pet. Međutim, igračici njezina kalibra to se može tolerirati tim više što je bila najbolji strijelac i ekipe i utakmice. Ona je sigurni kotač Mersina i ima velike ovlasti u rješavanju utakmica. Mersin je šesti na ljestvici sa šest pobjeda i sedam poraza.

Mirna Mazić je u pobjedi svog Kayserija protiv Orduspora 90:72 igrala 18 minuta, ali je šut za dva poena nije služio (0-3). S crte slobodnih bacanja realizirala je 3-4, imala je tri skoka i odlično asistirala – čak sedam puta. Tri lopte je ukrala protivnicama, a jednu izgubila. Postigla je tri koša i nije počela u prvih pet. Njezin Kayseri sa 11 pobjeda i dva poraza drugi je na ljestvici, odmah iza Galatasaraya što je veliki uspjeh i polusezonu mogu ocjeniti odličnom ocjenom.

Foto: Nova pobjeda Konaka na pogon Anđe Jelavić /zenska-kosarka.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime