Naše u elitnim europskim klupskim natjecanjima

I ove sezone imamo hrvatske košarkašice koje će igrati u najelitnijim europskim klupskim natjecanjima za žene, a to su EuroLiga i EuroCup. Tri su u EuroLigi, a četiri u EuroCupu.

EuroLiga

U srijedu i četvrtak, 24. i 25. listopada, kreću najelitnija klupska natjecanja – EuroLiga i EuropCup. Naravno da ćemo pratiti naše košarkašice koje ih igraju. U EuroLigi će u skupini A igrati Marija Režan (ZVVZ USK Praha), Iva Ćužić – Slišković (Sopron Basket) i Mirna Mazić (Olympiacos). Ćužić-Slišković i Mazić imat će priliku igrati jedna protiv druge jer su im klubovi u B skupini, dok je Praha Marije Režan u A skupini.

  • A skupinu čine: Famila Schio (Italija), Nadezhda (Rusija), UMMC Ekaterinburg (Rusija), CCC Polkowice (Poljska), Bourges Basket (Francuska), ESBVA-LM (Francuska), ZVVZ USK Praha (Češka) i Castors Braine (Belgija)
  • B skupinu čine: Perfumerias Avenida (Španjolska), Olympiacos (Grčka), Dynamo Kursk (Rusija), Carolo Basket (Francuska), Sopron Basket (Mađarska), TTT Riga (Latvija), Fenerbahce (Turska) i Hatay BB (Turska)

U prvom kolu Prag Marije Režan 24. listopada ide na teško gostovanje u Rusiju kod Nadezdhe, Olympiacos Mirne Mazić domaćin je turskom Fenerbahceu, a Sopron gostuje u Francuskoj kod Carolo Basketa.

EuroCup

Marta Ostojić, Cinkarna Celje

Četiri naše košarkašice igrat će utakmice EuroCupa i to Iva Slonjšak (Cukurova Basketbol, Turska), Ana-Marija Begić (Energa Torun, Poljska) te Andrea Marić i Marta Ostojić (Cinkarna Celje, Slovenija). U natjecanjima po skupinama neće se susretati jer je to volja ždrijeba. Turski klub Ive Slonjšak Cukurova Basketbol nije uspio u kvalifikacijama za EuroLigu i kao takav će se natjecati u skupini E EuroCupa koju čine: A3 Basket (lanjski klub Ana-Marije Begić iz švedskog grada Umea koji je promijenio ime iz Udominate u A3), bugarski Beroe i turski Botas Spor. Cinkarna Celje Andree Marić i Marte Ostojić smještena je u skupinu H sa ekipama Nymburk (Češka), Ruzemberok (Slovačka) i KCS Szekszard (Mađarska). Energa Torun Ana-Marije Begić je u skupini B sa ekipama Galatasaray (Turska), MBA Moskva (Rusija) i Niki Lefkada (Grčka). Četrdeset ekipa se i ove godine natječe u EuroCupu po sustavu kao i prošle godine, a to je da dalje idu prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz svih 10 skupina plus dvije najbolje trećeplasirane ekipe. U prvom kolu koje se također igra 24. i 25. listopada ekipe naših košarkašica se sastaju prema sljedećem rasporedu:

  • 24. listopada, Szekszard: KCS Szekszard – Cinkarna Celje
  • 25. listopada, Moskva: MBA Moscow – Energa Torun
  • 25. listopada, Mersin: Cukurova Basketbol – Beroe

Foto: Marić, Ćužiž-Slišković, Begić, Režan, Mazić i Slonjšak / ŽK