Naše u bijelom svijetu: Ovaj tjedan Iva Brkić najbolja

Svaki tjedan radimo poredak deset najboljih naših košarkašica sa dvoznamenkastom valorizacijom koje igraju u inozemstvu. Ako ih nema, lista će biti onolika koliko ih je sa dvoznamenkastom valorizacijom, a ako ih ima više od deset, pravit ćemo poredak deset najboljih. Pobjednica će biti ona košarkašica koja se bude najviše puta pojavljivala u našem pregledu, odnosno koja skupi najviše valorizacijskih indeksnih poena. Za nju će portal osigurati prigodnu nagradu koju ćemo u dogledno vrijeme i predstaviti. Ovog tjedna pet je naših košarkašica ostvarilo dvoznamenkastu valorizaciju u nacionalnim prvenstvima europskih zemalja. Evo pregleda učinka naših “inozemki” ovog tjedna:

  • 21 indeksni poenIVA BRKIĆ – Njezin španjolski klub Gipuzkoa iz tri kola ima tri pobjede, a u trećem kolu savladao je na svom parketu Zamarat Anje Majstorović rezultatom 64:40. Na ovoj utakmici Iva Brkić započela je u prvoj petorci, odlično dirigirala igrom  i bila je najkorisnija košarkašica svoga kluba i sve to za 26 minuta igre za koje je vrijeme postigla 12 koševa (2P 3-5, 3P 0-1 i SB  6-6). Napravila je 6 skokova i 4 asistencije, imala jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte. Bila je iznimno raspoložena za igru pa su je protivnice pet puta morale zaustavljati faulom.
  • 15 indeksnih poena –  KARLA VREŠ – AIK Basket Karle Vreš pobijedio je u 3. kolu švedskog prvenstva na domaćem parketu Uppsalu 60:55 i ostvario svoju prvu pobjedu. Trenutno su od deset ekipa, koliko ima najbolja švedska liga, na 6. mjestu. Karla Vreš igra u prvoj postavi AIK Basketa i za 32 minute, koliko je igrala protiv Uppsale, postigla je 10 koševa (2P 5-9, 3P 0-1). Sa 11 skokova i uz 10 koševa ostvarila je double-double učinak uz dvije izgubljene lopte.
  • 14 indeksnih poenaTEA BUZOV i IVANA TIKVIĆ – Zabiny Brno Tee Buzov na domaćem je terenu poražen od Nymburka (66:86) i u tom porazu Buzov je startala u najboljoj petorci. Za 27 minuta igre postigla je 17 koševa (2P 6-13, SB 5-9), imala 4 skoka i 2 asistencije te 4 puta izgubljenu loptu. Od 12 ekipa, koliko broji najbolja liga Češke, Zabiny Brno je trenutačno na 4. mjestu sa 3 pobjede i 2 poraza. Torino, talijanski klub Ivane Tikvić u gostima je minimalno poražen 71:72 od ekipe Vigarano. Ivana je započela u startnoj postavi i na terenu provela  27 minuta. Bila je najefikasnija i najbolja u svojoj ekipi. Postigla je double-double učinak (16 koševa i 12 skokova), jednom je ukrala i 12 puta izgubila loptu. Jednom je blokirana, šut za 2P bio joj je 6-10, a slobodna je izvodila 4-5. Torino je nakon dva odigrana kola četvrti od deset ekipa sa jednom pobjedom i jednim porazom, a Tikvić je Top 5 talijanskog prvenstva po skokovima.
  • 10 indeksnih poenaLEA MILETIĆ – Dvadeset koševa razlike izgubila je Battipaglia (66:86) Lee Miletić protiv Lucce. Startala je u prvoj petorci, a za 23 minute igre postigla je 13 koševa (2P 5-6, SB 3-4). Imala je jedan skok i jednu izgubljenu loptu. Od deset ekipa Battipaglia je sa dva poraza u dva kola na pretposljednjem, devetom, mjestu SerieA1 u Italiji.

Foto: Iva Brkić (44) pruža odlične partije u Španjolskoj /Gipuzkoa I.G.